HoofdnieuwsRegionaalSport

Goud, zilver en brons voor turnsters GVV Feanwâlden

KOLLUMERZWAAG – Zaterdag 15 februari streden ruim 125 turnsters om een medaille in de niveaus H-G-F tijdens de plaatsingswedstrijd van de KNGU in Kollumerzwaag. GVV turnsters deden dit niet onverdienstelijk. Zo werd er maar liefst drie keer goud meegenomen één keer was er zilver en één keer brons. Janna Vellinga deed mee bij de junioren op niveau H. Een hele ervaring want bij deze niveaus mag je een oefening maken op muziek en dat is wel heel speciaal. Janna deed het super goed en dat vond ook de jury ze werd beloond met een bronzen plak.

Bij de jeugd1 niveau G deden twee turnsters mee van GVV, Marijke Postma en Maud Schut. Beide dames turnden een mooie stabiele wedstrijd echter bij Marijke ging het bij brug even mis waardoor ze kostbare punten verloor. Voor haar zat er deze wedstrijd nog niet meer in dan een achtste plaats. Maud noteerde met ruime cijfers de hoogste score en mocht voor haar goede wedstrijd een Gouden medaille in ontvangst nemen. Ook in de categorie jeugd 2 niveau G nam een turnster van GVV het Goud mee naar huis. Sanne Stuivenvolt had maar liefst een voorsprong op nummer twee van bijna drie punten, een terechte kampioene!

Demi Braam en Jannah v/d Velde betraden de vloer in de categorie jeugd 2 niveau F. Net als vele turnsters van GVV zijn deze meiden dit seizoen gepromoveerd. Een eerste wedstrijd is dan altijd weer spannend; waar sta je ten opzichte van je concurrentie. Heel spannend temeer omdat de meiden nog niet alle eisen goed beheersen die bij dit niveau horen. Echter veel spanning om niets want er weer een mooie strakke wedstrijd neer gezet door beide dames. Samen betraden ze dan ook de hoogste treden van het podium, er was Goud voor Demi en Zilver voor Jannah.

Als laatste waren Laura Hiemstra en Cheyenne Nijboer aan de beurt in junioren1 niveau G. Beide dames noteerden een mooie wedstrijd waar de elementen keurig werden geturnd. Helaas maakte Cheyenne dezelfde fout als clubgenootje Marijke en dat koste haar al snel twee punten. Ze moest deze dag genoegen nemen met de 5de plaats en Laura werd mooi zesde. Op naar de tweede plaatsingswedstrijd die op 12 april gehouden zal worden in Feanwâlden.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button