HoofdnieuwsRegionaal

Gratis containersticker ‘Je ziet meer met 30’

KOLLUM – Het is aangetoond dat een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur de veiligheid in woonwijken aanzienlijk bevordert. Toch laat de praktijk zien dat nog lang niet iedereen zich aan de spelregels houdt.

Campagne ‘Je ziet meer met 30’

Het zijn niet alleen ‘toevallige passanten’ die de maximumsnelheid aan hun laars lappen. Ook bewoners zelf geven regelmatig voorrang aan haast boven veiligheid. Met als gevolg: onnodig veel ongevallen. Om die terug te dringen, zijn de Friese gemeenten en de provincie een aansprekende campagne gestart. Met als thema ‘Je ziet meer met 30’ worden weggebruikers op een vriendelijke manier met hun neus op de feiten gedrukt.

Gratis containersticker

De gemeente Kollumerland c.a. neemt deel aan deze campagne door gratis containerstickers beschikbaar te stellen. De sticker kan worden geplakt op de container die u het vaakst aan de weg zet. Op deze manier worden weggebruikers regelmatig herinnerd aan de maximumsnelheid van 30 km/uur.

Afhalen containersticker

De stickers zijn voor de inwoners van de gemeente Kollumerland c.a. gratis af te halen op het gemeentehuis bij de receptie. De receptie is geopend op alle werkdagen van 9.00 – 12.00 uur en op woensdagmiddag van 16.00 tot 19.30 uur.

 

bron: www.kollumerland.nl

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button