OndernemendRegionaal

Groei Kabelnoord zet door

DOKKUM – Voor het derde jaar op rij is het aantal klanten van Kabelnoord gegroeid. Voor het kabelbedrijf van 5 Noordoost-Friese gemeenten was 2015 een uitstekend jaar. Dat blijkt uit de jaarrekening, die binnenkort door de aandeelhouders wordt vastgesteld. De totale klantenbase steeg met 1% , het aantal internetklanten steeg net als in 2014 met 7%. Ook voor telefonie was de stijging 7%.

De omzet steeg naar bijna 11,5 miljoen euro. Voor het project ‘Glasvezel van Kabelnoord’ werd voor 10 miljoen euro geïnvesteerd, waarmee de boekwaarde van het bedrijf tot 24 miljoen euro toenam. Door de forse investeringen namen de kapitaalslasten toe en hierdoor daalde het resultaat, zoals verwacht, naar een winst van 770 duizend euro.

“Onze persoonlijke service, het regionale karakter en uiteraard het glasvezelnetwerk zijn unieke punten waardoor veel mensen voor ons kiezen” aldus directeur Geelhoed. “We ronden dit jaar de eerste fase van de glasvezelaanleg af en verwachten begin volgend jaar te starten met de aanleg naar de overige percelen in Noordoost Friesland.”

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button