Regionaal

Groningerstraat in Surhuisterveen eerder open dan gepland

SURHUISTERVEEN – De Groningerstraat in Surhuisterveen is zes weken eerder in gebruik genomen dan gepland. Dit is gelukt dankzij een goede samenwerking met aannemer Witteveen uit Surhuisterveen.

Door gunstige weersomstandigheden en een constructieve samenwerking tijdens de uitvoering konden zelfs nog extra werkzaamheden uitgevoerd worden. ‘We zijn blij dat de overlast door sluipverkeer voor de bewoners van de omliggende straten ook is opgelost en danken de omgeving voor het begrip van deze situatie,’ zegt wethouder Max de Haan.

Halverwege april startte de gemeente met het opknappen van de Groningerstraat. De huidige riolering is vervangen en er is een regenwaterriool aangebracht. Daarnaast zijn de fietsers gescheiden van de rijbaan en zijn de oversteekplaatsen veiliger gemaakt. De kruising bij de Avek is opnieuw ingericht waardoor een veiliger beeld ontstaat.

In de toekomst staat de herinrichting van het gedeelte van de Avek richting de Skieding op de planning. Ter voorbereiding daarop is de riolering alvast vervangen. Door deze extra werkzaamheden nu uit te voeren wordt overlast in de volgende fase, in verband met stremmingen, voorkomen. Binnenkort worden de puntjes op de i gezet en wordt de beplanting aangebracht.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button