HoofdnieuwsRegionaal

Groot onderhoud en wijkvernieuwing van start in Hoedemakerspolder Dokkum

DOKKUM – In de periode 2013 tot en met 2020 worden ongeveer 300 huurwoningen van Thús wonen in de wijk Hoedemakerspolder grondig aangepakt.

Al jaren zijn de bewoners van de wijk Hoedemakerspolder – en dan met name de huurders van Thús wonen – in afwachting van de plannen voor de huurwoningen.
In de economisch goede jaren zijn er plannen gemaakt voor grootschalige wijkvernieuwing. in de jaren die volgden legde de overheid de corporaties steeds opnieuw maatregelen op die een negatieve invloed hadden op de financiële mogelijkheden voor nieuwbouw. Ook nu is er nog steeds veel onzekerheid vanwege de economische- en de vastgoedcrisis. Omdat wij onze huurders niet nog langer in onzekerheid willen laten, is in goed overleg met de Huurdersvereniging Dongeradeel (HVd) en de gemeente Dongeradeel besloten de plannen voor de Hoedemakerspolder niet meer alleen te benaderen vanuit grootschalige integrale wijkvernieuwing.

Thús wonen kiest in haar huidige plannen voor een combinatie van maatregelen, waarbij het accent ligt op groot onderhoud in plaats van alleen op sloop en nieuwbouw. Dat betekent dat er in 2013 nog gestart wordt met groot onderhoud aan 111 woningen.

De wijk is opgedeeld in 9 deelgebieden en per deelgebied is aangegeven wat de plannen zijn. De plannen bestaan uit verschillende maatregelen:

– Groot onderhoud aan de buitenkant van de woningen,

– Tocht- en vochtisolatie, – onderhoud aan de binnenkant van de woningen,

– Comfortverbeteringsmaatregelen (bijvoorbeeld extra keukenkastje of cv) op verzoek van de huurder.

Een deel van de woningen wordt op termijn verkocht en een deel zal worden gesloopt en vervangen door nieuwbouw.
bij bouwplannen die meerdere jaren bestrijken is lastig te voorspellen of de uitvoering helemaal volgens plan zal verlopen, zeker in ecomomisch onzekere tijden. Toch kiest Thús wonen voor actie in plaats van uitstel of afstel. de planning tot en met 31 december 2015 is vrijwel rond. daarna kijken we of het nodig is de plannen bij te stellen.

Op de website van Thús wonen komt een informatiepunt dat u op de hoogte houdt van alle wetenswaardigheden over de Hoedemakerspolder.

Op 11 juli en 19 augustus heeft  Thús wonen twee inloopavonden georganiseerd waar u met al uw vragen over de plannen terecht kunt bij Anette Visser of Leonie Lammers. Op donderdag 11 juli en maandag 19 augustus van 19.00 uur tot 21.00 uur zijn de relatiebeheerders Annette Visser en leonie lammers van Thús wonen aanwezig in het kantoor van Thús wonen aan de Holwerderweg 17 in dokkum. Tevens zijn dan de bestuursleden van de HVD aanwezig. Als  u niet aanwezig kunt zijn tijdens een inloopavond, maar heeft u wel vragen, bel dan met ons gratis telefoonnummer 0800 55 11 511 en vraag naar Annette Visser of Leonie Lammers voor het maken van een afspraak.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button