HoofdnieuwsRegionaalSport

Groot spektakel in de Surventohal Surhuisterveen

SURHUISTERVEEN – Op zaterdag 4 april organiseerde WSBF Surhuisterveen voor de 6de keer op rij het Open Fries acrobatiek kampioenschap voor de C, D en E niveaus. Ruim 145 teams met in totaal ruim 350 deelnemers kwam naar Surhuisterveen om deze wedstrijd te gebruiken. De één als proef voor de Nederlandse kampioenschappen en de ander als recreatiewedstrijd voor een testcase. Over de gehele dag kwamen meer dan 700 bezoekers naar de Surventohal.

Dit toernooi kent inmiddels nationale bekendheid. De deelnemers komen uit de hele provincie Friesland maar ook uit bijvoorbeeld uit het Groningse Wildervank. De Surventohal is omgebouwd tot topsporthal met een originele wedstrijdvloer uit Hoogeveen. Dat dit tot grote prestatie leidt is zichtbaar in de zeer hoge scores van deze wedstrijddag. Ook de sfeer in de hal was groots; Een ultra moderne Fiat én een race auto van het merk Audi TT van autobedrijf NNAB Surhuisterveen sierden de hal.

Om de wedstrijd betaalbaar te houden hebben Feanster wedstrijdsponsoren deze dag ondersteund. Onze dank gaat uit naar Drogisterij Helfrich, Expert Surhuisterveen, Machinefabriek Van der Velde en Boerhof, B&M onderdelenshop, Rauwerda’s Vishandel, NVM makelaar Van der Velde en Hoen, Kloezen&de Boer Transport en Koos Lanting fotografie die de hele dag aanwezig is met een fotograaf om alle deelnemers vast te leggen. Het resultaat is zichtbaar op de site www.wsbf.nl.

Er is geen turn wedstrijd in Nederland waar deze entourage wordt geëvenaard. De zeer grote Friese vlag van het provinciehuis in Leeuwarden is geleend om alle team met Us Fryske Nationale trots te kunnen fotograferen. De Feanster top bakker “de Korenaar” verzorgde de catering.

WSBF is met 29 deelnemende teams zeer sterk vertegenwoordigd in het wedstrijdveld met meerdere Nederlandse kampioenen. Voor de nationale jury bestaande uit in totaal 30 artistieke en technische juryleden was het een moeilijke dag om de uiteindelijke winnaars te kiezen. In totaal is er gestreden op 18 niveaus in verschillende categorieën. Op 10 niveaus kwamen de turnsters van WSBF op het erepodium waarvan 9 gouden medailles; Bij de categorie ‘duo E junioren’ was de 2de plaats voor Aimee Althof en Amerins Venema met een mooie score van 25,400.  Eva van der Sluis en Lindsey Wassenaar werden bij de senioren op het E niveau knap eerste met bijna de hoogste dagscore van 26,150 punten.

De niveaus instap zijn de beginnende turnsters waarmee de jongste jeugd kan laten zien wat de vereniging in de toekomst gaat presteren. Zowel het duo als het trio team van WSBF behaalden een eerste plaats; Siebrina van der Wal met Alida Lindeboom werden 1ste met een hoge score van 25,750 en het trio Yolanthe Ritsma, Danae Kits en Aukje Boomsma werden 1ste met been mooie score van 24,750.

Ook bij de trio E senioren bereikten Tjitske Visser, Sanne Schievink en Ryanne Oostra een mooie 1ste plek met een zeer hoge score van 26,000. Trio E+ van WSBF was het goud met een strakke 25,700 voor Maureen Oostra, Yara de Jong en Sharon Mozes.

Bij het D niveau werd het duo Jildou Kooistra met Femke Pander knap 1ste  met 25,330. Het duo Jelly Frankes en Lyan van der Sleen acteerden voor het eerst op het hoge C- niveau en werden verdienstelijk eerste met een score van 24,650. Hun concurrenten Hielkje Meijer en Femke Kooistra vielen door een blessure helaas uit.

Binnen WSBF is het stuivertje wisselen op het niveau trio D. Iedere wedstrijd is het spannend binnen de onderlinge concurrentie. Ditmaal was de 1ste plek voor het trio Sieta van der Veer, Jantina de Vries en Christina Bruinsma met een score van 26,150. Slechts 0,15 punten lager was de 3de plek voor Sanne van der Ploeg, Jelline Bergsma en Hannah Westhof. Ook het trio Ineke Bergsma, Gianne Storm en Annieck Wiersema werden met 25,700 verdienstelijk 4de. Bijzonder mooi en beloond met een staande ovatie werd de acrobatische dans van het duo Yannick van der Veen met Nellie Bijker getoond. Hun choreografische dans verteld een verhaal en werd beloond met een mooie score van 25,730. Het leidersteam van WSBF onder leiding van Griet Rinsma is supertrots op de prestaties van haar vereniging. In het komende seizoen zal WSBF extra energie steken in de kleutergroepen van zowel gymnastiek, turen als acrobatiek .

Zo is WSBF gestart met het verzorgen van gastlessen op de basisscholen en wordt er na de zomervakantie gestart met een nieuwe manier van lesgeven. De KNGU heeft hiervoor een nieuwe lesmethode ontwikkeld die ze Nijntje noemen. Hierbij leren de kinderen spelenderwijs de basisbeginselen van bewegen zodat ze later veel profijt hebben bij alle vormen van sport beoefening. Gymnastiek in welke vorm dan ook is de basis van motorische vorming van de jeugd. WSBF wil hierin haar steentje bijdragen door extra lessen aan ouders en kinderen aan te bieden. De leidsters van WSBF zijn hiervoor aanvullend opgeleid en getraind.

 

 

 

Een deel van de medaillewinnaars van WSBF achter van links naar rechts: Yannick van der Veen, Nellie Bijker, Tjitske Visser, Ryanne Oostra, Sanne Schievink, Femke Pander en Jildou Kooistra.Voor van links naar rechts: Eva van der Sluis, Lindsey Wassenaar, Fleur Vegter en Nynke Bruinsma

 

 

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button