Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

Grote order voor Feanster bedrijf Gelre Ziekenhuizen zet in op duurzame inzetbaarheid van werknemer

SURHUISTERVEEN – Het bedrijf Health2Work uit Surhuisterveen heeft een megaorder in de wacht gesleept. Gelre ziekenhuizen in Apeldoorn en Zutphen hebben 650 ergonomische bureaustoelen voor de medewerkers aangekocht. Adviseurs van Health2Work zijn drie dagen lang met zes tot acht man bezig om alle stoelen in te stellen voor de toekomstige gebruikers. Inmiddels is het project afgerond.

Volgens directeur Douwe Jan Boersma van Health2Work loopt Gelre ziekenhuizen voorop in een trend waarin de focus is gelegd op het duurzaam gezond en inzetbaar houden van het personeel, in plaats van het oplossen van problemen.”Het bedrijfsleven ziet in dat een goede stoel belangrijk is bij het terugdringen van ziekteverzuim. Men wil ook zeker weten dat de investering verantwoord is in een tijd van krimpende budgetten. De focus ligt op een goede werkomgeving voor de 96% gezonde werknemers. Vergelijk het maar met de timmerman die een goede hamer wil. Voor iemand die veel zit is de stoel een belangrijk gereedschap en die moet dus goed zijn.”

Statiegeld

De nieuwe stoelen van Gelre ziekenhuizen zijn volledig  duurzaam geproduceerd volgens het cradle-to-cradleprincipe, een van de eisen die het ziekenhuis stelde aan de leverancier. “Over tien jaar levert de klant de stoelen weer bij ons in voor hergebruik. Er zit letterlijk statiegeld op“, aldus Boersma. In de tussenliggende tijd wordt de stoel helemaal aangepast aan de gebruiker en kunnen extra opties worden toegevoegd indien nodig. “Zo investeer je heel gericht. Met de nieuwste smart chair technologie registreert de bureaustoel zelfs de zithouding van de medewerker. Zit men langere tijd in een ongewenste houding, geeft de stoel feedback door middel van een trilsignaal.”

Insluit voorkomen

Boersma ziet dat steeds meer werkgevers en zelfstandige professionals de waarde hiervan inzien. “We merken het ook aan de animo voor onze workshops. Daar meten we onder meer de spierspanning die ontstaat bij een slechte houding. Met ergonomische hulpmiddelen kun je voorkomen dat lichamelijke klachten er langzaam insluipen. Duurzame inzetbaarheid is echt de toekomst. Gelre ziekenhuizen loopt daarin voorop.”

 

 

 

 

 

 

Foto: Een adviseur van Health2Work is bezig met het installeren van de ergonomische stoelen waarmee het personeel gezonder en beter kan presteren.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button