HoofdnieuwsRegionaalSport

Grote overwinning GVV turnsters

SURHUISTERVEEN – Op 22 juni streden turnsters van 22 verenigingen om de titel beste Turn Club van Friesland. Men kon deze titel veroveren in twee verschillende categorieën nl niveau 7-8 en niveau 4-5-6.

Met een ruime voorsprong wiste het jongste team in 7-8 de titel in de wacht te slepen. Dit team was afkomstig van GVV uit Feanwâlden. Een geweldige afsluiting met als kroon een Friese Clubtitel op het afgelopen turnseizoen.

Namens GVV kwamen op de turnvloer; Marijke Postma, Bente Kingma, Joan Ellens (Feanwâlden) Jannah van der Velde (Buitenpost) en Demi Braam (Noardburgum)

Met veel overtuiging liet het team een serie sprongen zien waar de jury van onder de indruk was. Vervolgens was de brug aan de beurt waar na afloop het team complimenten kreeg voor de technisch goed uitgevoerde oefeningen. Na het presenteren bij de balk jury kwam het spannende moment konden de dames de zenuwen de baas op het 10cm brede toestel. Ja hoor alle dames bleven er op en voerden ook hier de sprongen, radslagen en handstanden weer keurig uit.

Als laatste was de vloer aan de beurt en hier kregen de meiden zelfs het publiek stil. Met de weer een groot compliment van de jury was het wachten op de uitslag. Door collega teams, trainers en jury werd het al aan gegeven tegen dit team konden wij vandaag niet op. Zo bleek ook bij de prijsuitreiking met een ruime voorsprong mochten de vijf turnsters Marijke, Bente, Joan, Jannah en Demi het goud in ontvangst nemen.

Naast dit kampioensteam deden er ook nog dames mee op niveau 4-5-6 van GVV. Ook deze dames hebben uitstekende resultaten neer gezet in twee samengestelde teams. Het eerste team was een team van drie actieve wedstrijdturnsters Trude Bergsma, Rose Lea en Jildou Kootstra aangevuld met twee dames die al een poosje zijn gestopt nl; Neelie Broersma en Ytje de Jong. Voor deze gelegenheid wilden ze graag de zusjes Zijlstra vervangen die verhinderd waren. De dames hebben een super prestatie geleverd en met hun 6de plaats kwamen ze net een halve punt tekort voor het podium. Aline Terpstra en Elisabeth de Groot komen uit voor MAAS Buitenpost maar trainen bij GVV. Samen met Sigrid Steenbergen en Femke Postma deden ze mee als MAAS team. Helaas liet dit team op brug iets teveel punten liggen. De overige toestellen gingen naar behoren en ook de nieuwe elementen die de meiden turnden kwamen goed uit de “verf”.

 

Eigen Foto

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button