HoofdnieuwsRegionaalSport

GVV jongens presteren boven verwachting

FRANEKER – Zaterdag 8 februari werd de eerste heren/ jongens turnwedstrijd gehouden voor niveau 15 tot en met 11. Voor GVV Feanwâlden deden hier zes jongens aan mee; Mauricio Schouwstra- Atsma, Pieter de Hoop, Fabian de Vries, Johan Postma, Florenz van der Gang, Mateo Schouwstra- Atsma, Wesley Vulhop.

In de eerst wedstrijd mochten Mauricio Schouwstra- Atsma en Pieter de Hoop het spits afbijten voor GVV. Mauricio turnt pupil niveau 11, tijdens de trainingen liet Mauricio al zien dat hij heel netjes en strak kan turnen. Ook tijdens de wedstrijden liet Mauricio zeer nette oefeningen zien. Mauricio behaalde voor zijn ringoefening een score van 19,15 de hoogste score in zijn categorie. Met een puntentotaal van 108,20 mochten hij de zilveren medaille in ontvangst nemen.

In de zelfde wedstrijd mocht Pieter de Hoop zijn oefeningen laten zien aan de jury. Pieter turnt benjamin niveau 15 en voor hem was het zijn aller eerste wedstrijd. Pieter vond het tijdens de training moeilijk om zijn oefeningen te onthouden maar tijdens de wedstrijden liet hij iedereen doen verbazen. Pieter behaalde een puntentotaal van 105,10 en mocht de bronzen medaille in ontvangst nemen.

In de tweede wedstrijd was het de beurt aan Fabian de Vries en Johan Postma. Beide heren turnen pupil niveau 12. De heren hadden het tijdens de wedstrijd erg gezellig met elkaar. Maar als ze hun oefening moesten turnen waren ze zeer geconcentreerd en dit was terug te zien in de heren hun punten. Johan kon 20 punten scoren voor zijn brugoefening en hij scoorde maar liefst 19,65. Fabian turnde op alle toestellen erg netjes. Toen kwam de prijsuitreiking. Fabian behaalde een puntentotaal van 109,90 en mocht op het podium komen en de bronzen medaille in ontvangst nemen. Ook teamgenoot Johan mocht op het podium komen met een puntentotaal van 112,05 kreeg hij het zilver.

In de derde wedstrijd mochten Mateo Schouwstra- Atsma en Florenz van der Gang aan de jury hun oefeningen laten zien. Florenz van der Gang is dit seizoen begonnen met turnen bij GVV. Het was dan ook zijn aller eerste wedstrijd. Florenz turnt pupil niveau 13. Florenz turnde erg netjes. Bij het onderdeel ringen behaalde Florenz een score van 18,85 dit was de hoogste score in zijn categorie. Tijdens de prijsuitreiking ging het even mis. Florenz stond twee keer in het systeem en moest eerst zijn medaille weer inleveren. Maar gelukkig kwam het goed en mocht hij wederom op het podium komen om de juiste medaille te krijgen. Florenz scoorde 110,00 punten en mochten de bronzen medaille in ontvangst nemen.

Mateo Schouwstra- Atsma turnt benjamin niveau 13. Mateo turnde een zeer nette wedstrijd. Dit was terug te zien in zijn punten op de toestellen rek (19,35), brug (19,45) en vloer (17,80) behaalde hij de hoogste scores. Tijdens de prijsuitreiking mocht Mateo naar voren komen om de gouden medaille in ontvangst te nemen. Mateo scoorde maar liefst een puntentotaal van 112,25.

In de laatste wedstrijd was het de buurt aan Weley Vulhop. Voor Wesley was dit ook zijn eerste wedstrijd. Wesley turnt benjamin niveau 14. Wesley turnde een goede wedstrijd en behaalde mooie scores. Wesley behaalde een puntentotaal van 106,55 en mist hier door nipt het podium. Welsey werd 4e.

Het was een zeer succesvolle dag en iedereen kan zeer tevreden zijn over zijn wedstrijd. De volgende wedstrijd zal plaats vinden op 8 maart in Harkema.

Eigen Foto

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button