GVV jongens zetten succes door in Harkema

HARKEMA – Afgelopen zaterdag  werden er in Harkema de tweede competitie wedstrijden gehouden voor de jongens van niveau 15 tot en met 11. Voor GVV Feanwâlden deden hier zes jongens aan mee: Mateo en Mauricio Schouwstra-Atsma (Buitenpost), Florenz van der Gang (Dokkum), Fabian de Vries, Johan Postma, Pieter de Hoop (alle drie Burgum).

Mateo Schouwstra-Atsma en Florenz van der Gang mochten het spits afbijten voor GVV. Dit deden zij met groot succes. Mateo Schouwstra-Atsma turnt benjamin niveau 13. Mateo behaalde vandaag een score van 108,50 en mocht de bronzen medaille in ontvangst nemen. In de strijd om de Friese titels mocht Mateo wederom op het podium komen maar dit keer voor de gouden medaille met een puntentotaal van 220,75 werd hij Fries Kampioen.

Florenz van der Gang turnt pupil niveau 13. Florenz turnde een zeer nette en goede wedstrijd. Hij haalde vandaag een puntentotaal van 109,35 en mocht de zilveren medaille in ontvangst nemen. In de competitie behaalde Florenz 219,35 punten en mocht wederom op het podium komen om het Friese zilver in ontvangst te nemen.

In de derde wedstrijd van de dag mochten Fabian de Vries en Johan Postma het opnemen tegen 18 jongens. Fabian en Johan turnen instap niveau 12. De jongens turnden zeer goede en nette wedstrijd. Johan behaalde een score van 113,30 en mocht de gouden medaille in ontvangst nemen. Maar Johan werd wederom op het podium geroepen om het Friese goud om gehangen te krijgen. Fabian moest zijn teamgenoot Johan voor laten gaan maar voor hem was er een vierde plek en mocht ook daarvoor op het podium komen. In de strijd om de Friese medailles mocht Fabian ook op het podium komen voor de bronzen medaille.

In de laatste wedstrijd was het de buurt aan Mauricio Schouwstra-Atsma en Pieter de Hoop. Pieter turnt benjamin niveau 15. Pieter moest op twee plekken tegelijk zijn vandaag. Proefzwemmen en een wedstrijd turnen. Dankzij de organisatie mocht Pieter zes toestellen achter elkaar door turnen zodat hij daarna gelijk door kon naar het proefzwemmen. Het proefzwemmen heeft Pieter gehaald en ook de turnwedstrijden werd een succes voor hem. Net op dat moment dat Pieter weer de sporthal binnen kwam werd hij omgeroepen om het Friese brons in ontvangst te nemen. Mauricio Schouwstra-Atsma turnde een zeer stabiele en nette wedstrijd maar Mauricio had zeer sterke tegenstanders en ze waren aan elkaar gewaagd. Mauricio werd met een puntentotaal van 108,75 2e en in de competitie behaalde Mauricio 216,95 punten en mocht wederom op het podium komen om nogmaals het zilver in ontvangst te nemen. Alle jongens van GVV hebben zich hier mee geplaatst voor de District Finale van 12 april in Lemmer.