HoofdnieuwsRegionaalSport

GVV springteams goed van start

SURHUISTERVEEN – Zaterdag waren de eerste wedstrijden van het seizoen. De recreatieve turnsters en turners reisden af naar Surhuisterveen en het junioren B team gaf acte de préséance in Nijverdal.

Dit seizoen is GVV een nieuwe koers gaan varen en onderdeel hier van is meer activiteiten voor alle leden. In Surhuisterveen deden dan ook bijna alle turnleden mee. Onder leiding van juf Erica, juf Rixt en meester Johannes werden er mooie prestaties neer gezet.

Arjenne, Michelle, Mariska, Wesley, Pieter, Wieger en Mateo vormden het jongens instap team. Ze kunnen zeer tevreden zijn met de nette wedstrijd die ze gedraaid hebben. Maar liefst 3 keer op de hoogste rang van het podium plaatsnemen

Indy, Lea, Mirthe, Naomi, Larissa, Marthe, Shirley en Jana deden mee bij de meisjes instap. Deze hele jonge groep is net enkele weken aan het turnen. De leiding vond het een goed idee om hen een wedstrijd te laten ervaren en daarom gingen ze meedoen. Op minitrampoline ging het super en met een 5de score mogen deze meiden heel tevreden zijn.

Het jeugd D team moest er eerst even inkomen (concentratieprobleempje) maar in de tweede wedstrijd was dit een stuk beter en werden ze zelfs eerste op plankoline kast. Ze namen de gouden plak hiervoor in ontvangst. Lisanne, Mauricio, Iris, Georgina, Josine en Marianne mogen op vier toestellen door naar het Friese kampioenschap in Damwâld.

De senioren niveau D werden 2e op kast reutherplank en minitrampoline valmat. Ze sloten hun wedstrijd af met een 3e plaats op lange mat en voor alle drie toestellen een plaatsbewijs voor het FK. Henriëtte, Mirjam, Ineke, Rynke, Ymkje, Marijke, Klaas en gastspringster Yvonne kunnen met opgeheven hoofd terug kijken op deze wedstrijd.

De junioren E maakten hier en daar wat schoonheidsfoutjes, maar hebben prima gespresteerd. Voor veel van deze meiden was het de eerste ervaring met een springwedstrijd. Janneke, Janna, Julia, Jildou, Froukje, Sjoukje , Vera, Daniëlle, Fenna en Baukje behaalden een super vijfde plaats, twee keer een 4e plaats en mochten het podium betreden om een zilveren plak in ontvangst te nemen op het onderdeel trampoline kast.

In de middag wedstrijd waren er 2 teams van GVV die o.a. tegen elkaar moesten strijden. Jeugd E GVV 1 bestond uit meisjes die allen hun eerste springwedstrijd sprongen, Dit waren Elsa, Wianna, ELbrich, Lieuwkje, Esmee, Gerrieke en Nienke.  Bij de langemat begonnen ze wat onzeker, maar op de overige 3 toestellen wisten ze bij de top 10 te zitten. Het ander team bestond uit de jonge dames Daniëlle, Mirthe, Elise, Hendrica en de heren Bauke Jan en Fabian. (Benthe raakte vrijdag geblesseerd en kon helaas niet mee doen)  In een groot deelnemersveld wisten deze springers twee maal een 4de plaats te veroveren, net geen podium maar het voelde wel heel goed.

De junioren B streden in Nijverdal mee voor een finaleplaats op het NK later in het seizoen. Of Femke, Aline, Jannah, Jildou, Sigrid, Demi, Cheyenne en Bente hier aan mee gaan doen wachten we nog even af. Op 9 november is er de 2de plaatsingswedstrijd en na afloop wordt bekend gemaakt wie doorstromen. Er is voor GVV nog kans op plank pegasus en minitrampoline pegasus beide toestellen behaalde het team de 4de plaats.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button