HoofdnieuwsRegionaalSport

GVV teams Fries Kampioen groepsspringen

LEEUWARDEN – Zaterdag 7 december zijn door de GVV springteams uit Feanwâlden diverse Friese titels in de wacht gesleept. Het trainersteam Johannes Postma, Maria Woudstra en Wilma Schouwstra keerden dan ook tevreden terug naar Feanwâlden.

Het jeugd C team bestaande uit; Lycke Kootstra, Naomi Jongeling, Jente Jongsma, Maud Schut, Marijke Postma, Mariska Dijkstra en Dian Smid  stond voor het eerst op deze wedstrijd. Met gezonde spanning werden de diverse toestellen netjes en naar kunnen afgewerkt. Alleen op vloer werd er een serie foutief gesprongen (door de zenuwen) wat de nodige aftrek opleverde maar de overige toestellen leverde een podiumplaats op. Minitrampoline en minitrampoline pegasus werden beide beloond met het zilver en op het toestel plankoline pegasus werd het team Fries Kampioen.

De junioren C promoveerden dit seizoen vanuit de D en dat dit een hele overgang is merkten de dames afgelopen zaterdag. Er werd goed gesprongen maar op inhoud konden Minke de Hoop, Femke Boonstra, Sanne Stuivenvolt, Merel Molenbuur, Laura Hiemstra, Simone Veenstra, Femke Postma en Merith Bijermans de top nog niet bijhouden. Met een 7de en twee 6de plaatsen keerden de dames huiswaarts om de moeilijkheidswaarde van de sprongen uit te bouwen de komende trainingsperiode.

De senioren C dames hadden het zwaar deze wedstrijd, een groot en zeer sterk deelnemersveld stond op de wedstrijdvloer. Kyara Nijboer, Trude Bergsma, Gretha Zijlstra, Ineke Grijpstra, Ytje de Jong, Rixt de Jong, Erica de Jong, Rose Lea, Elisabeth de Groot, Jacqueline Osinga, Neelie Boersma en Janita Steensma sprongen strak en degelijk. Minitrampoline pegasus leverde een 5de plaats op, plank pegasus en tumbling waren beide goed voor brons. Op het toestel minitrampoline sprong GVV er bovenuit en noteerde daar de hoogste score goed voor de titel Fries kampioen.

Jildou Kootstra, Sigrid Steenbergen, Jannah van der Velde, Femke B Postma, Aline Terpstra, Demi Braam, Bente Pelk en Cheyenne Nijboer vormen samen het B junioren team. Deze dames mochten voor alle vier gesprongen toestellen het podium betreden. Brons was er voor de toestellen minitrampoline pegasus en minitrampoline en plank pegasus en tumbling waren goed voor goud en de Friese Titel.

 

 

Eigen foto

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button