Sport

GVV wint tijdens Noordelijk Kampioenschap Microteam gym

RODEN – Zaterdag 22 december werd er in Roden de eerste Noord Nederland Kampioenschap Microteam gym gehouden. Microteam gym is een vrij nieuwe discipline in Nederland. Er wordt gesprongen in teams van 3 tot 5 turn(st)ers. Het springen wordt gedaan op de onderdelen trampoline pegasus, trampoline valmat en airtrack. Dit wordt gedaan op muziek.

Voor GVV Feanwalden deden er tien teams aan mee. De teams kwamen uit in verschillende categorieën en niveaus. In de categorie jeugd D kwamen drie teams voor GVV in actie. Het team bestaande uit Amarins van Zwol, Mare van der Meulen en Carina de Jong werd 5e. Daarop volgend werden Djurra Dijkstra, Janna de Jong en Karlijn de Jong 6e. Het derde team van GVV in deze categorie bestaande uit; Amber Dorenbos, Julia Tienstra en Lieke Looijenga werd 7e.

Ook de jongens kwamen voor GVV in actie. GVV had twee teams dat mee deed bij de heren jeugd D. Het eerste team bestaande uit Nick v/d Bij, Hylke Rienk Otter en Joran v/d Wal mochten het goud in ontvangst nemen. Het andere team dat uit kwam bij de jeugd D; Silvijn de Jong, Rody de Jong, Storm Dijkstra en Roan Jubitana, mocht het zilver in ontvangst nemen.

In de middag was het de beurt aan de junioren. De D junioren; Sebastiaan Benjak, Tyme de Bruin en Ties van Kersteren werden 1e. Evenals het mix- team bestaande uit Caitlyn Tienstra, Josine Camminga, Sytse Harm Otter en Sjoerd Jan Veltman. Zij sprongen netjes en kregen ook het goud.

Er werd ook gesprongen in de hogere niveaus bij de B en C lijn. Het dames team dat uit kwam in de C lijn bestaande uit; Marianne Bosma, Fenna Peterson, Laura Koster en Lisanne de Jong. Miste net het podium en werden 4e. De jeugd C heren; Tom v/d Bremer, Jakob v/d Wal, Johannes Rijpma en Reinder van Ens en de junioren B; Stefano Tienstra, Andries Groenewoud en Aiden Kranghand mochten eveneens het podium betreden en het goud in ontvangst nemen.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button