EvenementenHoofdnieuwsRegionaal

Haersmahiem nieuwe start- en finishlocatie voor Swaddekuier

BUITENPOST – Wandelevenement Swaddekuier heeft een nieuwe locatie voor start en finish gevonden. Woonzorgcentrum Haersmahiem in Buitenpost is de plek waar op 28 en 29 juni de wandelaars zich verzamelen. De afgelopen vijf jaar was het sportgebouw aan de Parklaan/Eringalaan de uitvalbasis van de Swaddekuier. Deze voorziening bleek echter te klein voor het groeiend aantal deelnemers. De laatste edities trokken meer dan duizend wandelaars.

Het bestuur van de stichting Swaddekuier is erg blij met de nieuwe uitvalbasis van het populaire, tweedaagse wandelevenement. Haersmahiem, onderdeel van de Friese Wouden, reageerde direct enthousiast op de vraag om start- en finishlocatie te zijn. “Het personeel en zeker ook de bewoners zien uit naar de grote groep wandelaars eind juni. Daarom werken we graag mee aan de Swaddekuier”, zegt locatiemanager Aafke Kamminga. In tegenstelling tot het sportgebouw biedt Haersmahiem volop ruimte voor wandelaars om zich te verzamelen en de faciliteiten om eten en drinken aan te bieden.

De Swaddekuier wordt dit jaar eind juni gehouden, waar de eerdere tochten in augustus plaatsvonden. Het wandelevenement is verplaatst om buiten de vakantieperiode om nog meer wandelaars te bereiken. De routes op 28 en 29 juni van 10, 20 en 40 kilometer gaan door de wijde omgeving van Buitenpost en de Noardlike Fryske Wâlden. Het is nu al mogelijk in te schrijven via www.swaddekuier.nl.

Fotobijschrift: Woonzorgcentrum Haersmahiem in Buitenpost vormt de nieuwe uitvalbasis voor de Swaddekuier.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button