HoofdnieuwsRegionaal

Haije Talsma meest duurzame wethouder in Noordoost Fryslân

BURGUM – Wethouder Haije Talsma van Ferwerderadiel heeft uit handen van wethouder Albert van der Ploeg van Dongeradeel een wisseltrofee ontvangen voor de ‘meast duorsume bestjoerder fan NE-Fryslân’. Talsma mag deze titel een jaar lang voeren. Of hij zich ook landelijk de duurzaamste bestuurder mag noemen, is nog even afwachten. 

“Duurzaamste wethouder/burgemeester van NL”
In de afgelopen maand hebben Haije Talsma en 9 collega bestuurders uit Noordoost  Fryslân meegedaan aan de wedstrijd “Duurzaamste bestuurder van Nederland”.  Vanmiddag wordt in Utrecht officieel de winnaar bekend gemaakt van deze besparingswedstrijd. In totaal zijn 70 wethouders en burgemeesters de uitdaging aangegaan om thuis zoveel mogelijk energie te besparen in 4 weken tijd. Deelnemende wethouders en burgemeesters laten zien dat iedereen kan bijdragen aan een duurzame toekomst door het eigen energieverbruik onder de loep te nemen.

Levensstijl onder de loep

Talsma en zijn gezin hebben de titel in ieder geval verdiend. Zo moesten de douchebeurten korter en de wasmachine mocht pas in het uiterste geval worden gebruikt. De tv kwam niet meer (onnodig) aan en verwarmen van de woning enkel wanneer strikt noodzakelijk. Talsma geeft aan dat de wedstrijd breder getrokken had kunnen of moeten worden. Talsma heeft zelf in ieder geval deze logische stap wel gemaakt, niet alleen het stroom en gasverbuik meten maar ook je levensstijl eens onder de loep nemen.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button