HoofdnieuwsOndernemendRegionaal

Hans Pantjes doet ZwemCentrum Kollum over aan Vincent Gottschalk

KOLLUM – Ruim tien jaar geleden startte Hans Pantjes ZwemCentrum Kollum en de daarop volgende jaren hebben duizenden leerlingen er de eerste beginselen van het zwemmen geleerd, dat vervolgens bekroond werd met één of meerdere diploma’s.Een druk bestaan maar tegelijk ook een werk dat enorm veel voldoening heeft gegeven.

Hans wil het wat rustiger aan gaan doen. Hij heeft het ZwemCentrum verkocht aan Vincent Gottschalk uit Nijmegen een ondernemer die gepokt en gemazeld is in de zwemwereld. Hij exploiteert tot nu toe negen zwemscholen in Nederland, ZwemCentrum Kollum is in zijn tien jarig bestaan nu het tiende bad van Vincent Gottschalk.

”Ik neem met pijn in het hart afscheid van het ZwemCentrum, tegelijkertijd onderken ik dat de zwemwereld tegenwoordig heel erg in beweging is en niet altijd op een positieve wijze”, Pantjes noemt als voorbeeld de ontwikkelingen rond De Waterborgh in Zuidhorn en De Frosk in Zwaagwesteinde. ”In Kollum draaien we uitstekend en dat moet zo blijven, het vraagt een enorme inzet en dat willen we graag zo houden, een nieuwe man met frisse ideeën kan daar voor zorgen. Voor mij betekent het dat ik het wat rustiger aan kan doen na tien drukke, maar prachtige jaren in Kollum”.

Vincent Gottschalk, de nieuwe eigenaar, afkomstig uit een slagersfamilie heeft vrijwel zijn hele leven met water en zwembaden te maken gehad. De basis ligt bij het waterpolo in wedstrijdverband en vanuit die discipline gaf hij als vrijwilliger zwemles en liep stage in verschillende baden om instructeur te kunnen worden. Dat leidde ertoe dat hij in 2007 zijn eerste zwemschool opende onder de naam ‘Zwemschool De Vin’. Het werd een succes en in de loop van de jaren kwamen daar nog acht zwemscholen bij en nu dan ZwemCentrum Kollum. Een druk bestaan voor Gottschalk maar ondanks de zakelijke beslommeringen geeft hij nog regelmatig zwemles. ”Ik vind dat gewoon prachtig werk en zou het niet willen missen”. Een globale berekening levert op dat via Zwemschool De Vin er wekelijks ruim 2000 zwemlustigen les krijgen om hun zwemdiploma’s te halen.

Inmiddels zijn alle zakelijke afwikkelingen ten aanzien van de overdracht rond en gaat ZwemCentrum Kollum onder een nieuwe directie verder. Dat is vrijwel de enige verandering, de klanten merken er niets van, want de bekende gezichten in het zwembad in Kollum zullen ook onder de nieuwe directie hun werk blijven uitoefenen met Marten Ettema als de man die de dagelijkse leiding heeft. Een uitdaging die Ettema graag aan gaat, hij werkt met veel plezier in Kollum en kan dat op deze wijze blijven doen.

Voor Hans Pantjes is dat een geruststellende gedachte, overigens zal hij de komende tijd nog niet helemaal uit beeld verdwijnen, maar wat rustiger aan gaan doen is nu mogelijk. En wie weet kan er nu een lang gekoesterde wens in vervulling gaan, in de toekomst een trip naar de Noordkaap.

Foto’s S. Beerstra

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button