HoofdnieuwsRegionaal

Hans Spekman en Lutz Jacobi (PvdA) te gast in Westergeest

WESTERGEEST – Op 19 maart 2014 kunnen alle Nederlands kiezers een nieuwe gemeenteraad kiezen. Met een blik op de komende raadsperiode zien alle gemeenten vanuit de landelijke overheid veel taken op zich afkomen. Dit geldt ook voor Noordoost Friesland.

Naar aanleiding hiervan organiseert de PvdA Kollumerland op zaterdag 25 januari 2014 van 14.00 tot 16.00 (inloop 13.30) een politieke thema-middag in MFC De Tredder, te Westergeest. Hierbij is de presentatie in handen van Jornt Ozenga, statenlid voor de PvdA in de provinciale staten van Friesland.

De PvdA heeft een sterke mening over de lokale invulling van de taken die op de gemeenten afkomen. Er zullen een aantal hordes genomen moeten worden, maar er liggen zeker ook genoeg kansen. De PvdA wil deze kansen meer dan ooit benutten door vanuit de lokale politiek een sterk sociaal stempel hierop te drukken.

Maar wat betekent dit sociale stempel in de praktijk? En dan vooral voor Noordoost Friesland? Een plattelandsregio waarvan men zegt dat voorzieningen verdwijnen en deze te maken heeft met krimp. De PvdA Kollumerland organiseert een themamiddag waar ingegaan wordt op deze vragen en onderwerpen. Ook komen molen Windlust en de plannen omtrent het onderwijs in Kollum aan bod.

Als partijvoorzitter van de PvdA heeft Hans Spekman een sterke mening over de rol die politici en leden van de PvdA op lokaal niveau kunnen en moeten spelen. Lutz Jacobi is daarnaast voor de PvdA woordvoerster platteland in de Tweede Kamer. Als boerendochter en geboren en getogen Fries komt zij in Den Haag ook op voor de belangen van Noordoost Friesland als plattelandsregio. Hans en Lutz komen over het bovenstaande vertellen en gaan vooral ook graag in gesprek met leden en belangstellenden. Aansluitend presenteert PvdA Kollumerland haar lijst voor de komende raadsperiode. Ter afsluiting is er een borrel.

PvdA Kollumerland c.a.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button