Harkema 1 – Flamingo’s 1

HARKEMA – Op zaterdag 30 maart stond de eerste wedstrijd van de tweede helft van de veldcompetitie op het programma. Onder frisse weersomstandigheden floot scheidsrechter van der Velde om 15.30 uur voor het begin van de wedstrijd. De score werd snel geopend door de Flamingo’s middels een kansje en een strafworp van Herman Pilat. Ook Aaltsje van der Mei en Amarins van der Meer wisten vlot de korf te vinden. De Tamminga formatie liet goed maar geduldig korfbalspel zien en daar had Harkema niet meteen een antwoord op klaar. De ploegen gingen met een 5-9 stand de rust in.

Na de rust was het Janny Bouius die de voorsprong verder uitbouwde door middel van een afstandschot. De Harrekieten konden door middel van twee strafworpen terugkomen op een stand van 7-11. Hierna was het gebeurd voor Harkema. Janco Slingerland was erg zuiver en scoorde meerdere malen van afstand. Flamingo’s had totaal geen moeite met Harkema en kon rustig de kansen benutten. Na nog een doelpunt van Jelmer Beerda liet Flamingo’s wat steekjes vallen in de verdediging waardoor Harkema nog een aantal keer tot scoren kon komen. Eindstand 15-21.

Volgende week heeft k.v. Flamingo’s een vrij weekend in verband met het 50-jarige jubileum. 13 april speelt Flamingo’s 1 in Surhuisterveen tegen It Fean. Doelpuntenmakers: Herman Pilat 4 (2), Janco Slingerland 4, Jelmer Beerda 3, Aaltsje van der Mei 5 (1), Amarins van der Meer 4, Janny Bouius 1.