Sport

Harkemase Boys 2 promoveert naar reservehoofdklasse

HARKEMA – Harkemase Boys 2 is gepromoveerd naar de reservehoofdklasse. In een beslissingswedstrijd tegen VEV’67 2 wonnen de Harkiten met 1-0. Daarmee is promotie bereikt.

In de competitie waren de tweede elftallen van VEV’67 en Harkemase Boys met evenveel punten geëindigd achter kampioen Drachtster Boys 2. Omdat plek twee dit seizoen recht geeft op directe promotie, volgde een beslissingswedstrijd. Zowel de Harkiten als de ploeg uit Leek lieten de afgelopen weken geen steken vallen, waardoor dit beslissingsduel er al een poosje aan zat te komen.

De plek waar het moest gebeuren was het hobbelige hoofdveld van het vriendelijke SV Marum. Het begin van de wedstrijd was voor VEV’67 2. Arnold de Roo kreeg een opgelegde kans na een misverstand bij Harkemase Boys achterin, maar hij faalde. Later greep doelman Johan Groen goed in bij een kans voor Hendrik Rozema en de gevaarlijke Age-Wim van der Zee schoot rakelings naast. Na de beginfase gaf de ploeg van Jan Boonstra weinig meer weg, maar er werd evenmin iets gecreëerd. Het was lastig voetballen op het veld en lange ballen op spits Geert van der Weij kwamen niet aan, mede dankzij twee kopsterke verdedigers bij de ploeg uit Leek.

Na rust kwam Heine Uuldriks in het veld bij Harkemase Boys 2. Hij kon in de lucht meer uitrichten. Dat bleek al snel. Een corner van Sake Kooistra kwam via Sander van Dijken bij de ingevallen spits. Uuldriks nam de bal aan met zijn bovenlichaam en schoot strak raak in de hoek. Een perfect begin aan de tweede helft. Daarna had Harkemase Boys 2 de wedstrijd zelfs kunnen beslissen, maar dat lieten de Friezen na. Uuldriks liep zich vast, een schot van Geert van der Weij ging net naast en even later was Kooistra bijna ontsnapt, maar de bal kwam net niet aan.

Daardoor bleef VEV’67 2 in de wedstrijd. De geelzwarten waren met name gevaarlijk met vrije trappen en corners. Het ging soms met horten en stoten (en blessures), maar Harkemase Boys 2 hield stand. Na flink wat blessuretijd floot de goed leidende scheidsrechter Brinkman af en konden de handen in de lucht bij de Harkiten: Harkemase Boys 2 naar de reservehoofdklasse.

Scoreverloop: 48. Heine Uuldriks 0-1

Opstelling VEV’67 2: Benjamin van Aurich, Thijs Tjoelker, Lars Jellinek, Wouter van der Galiën, Aldert Luinstra, Erwin Meijer (68/Stephan Hollemans), Rick Schuring, Arnold de Roo (84/Arjan de Vries), Age-Wim van der Zwee, Hendrik Rozema, Mathijn Wegter (60/Alexander Goos)

Opstelling Harkemase Boys 2: Johan Groen, Gerrie Kootstra, Arjen de Haan (90+5/Taeke Pieter van der Weij), Adams Sarkodie, Sander van Dijken, Gerben Sietze van der Weij, Johnny de Vries (34/Renze van der Meulen), Toby Sietzema, Sake Kooistra (89/Richard Algra), Geert van der Weij, Jorrit van der Weij (46/Heine Uuldriks)

Foto’s PWFoto.nl / Harkemase Boys

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button