Sport

Harkemase boys begint met recordzege op DOS ’37

VRIEZENVEEN – Harkemase Boys het nieuwe seizoen uitstekend begonnen. In de eerste competitiewedstrijd wonnen de Harkiten met 0-9 in de uitwedstrijd tegen DOS’37. In Vriezenveen was de ruststand 0-4 en in de tweede helft scoorde Harkemase Boys nog vijf keer tegen de thuisploeg, die meer dan een helft met 10 man speelde.

De bezoekers domineerden de hele wedstrijd en vrijwel vanaf het begin was duidelijk dat Harkemase Boys een maatje te groot zou zijn. Toch was het eerste kwartier nog niet om naar huis te schrijven. Ondanks veel balbezit werden er nauwelijks kansen gecreëerd. Het enige gevaar kwam via Robin Huisman de Jong, die een vrije trap net naast zag gaan. Aan de andere kant vroeg DOS’37 om een rode kaart voor de uit zijn doel gekomen Erick Jansema, maar scheidsrechter Kieft zag goed dat er geen contact was tussen de keeper en Tom Hegeman.

Toen na een klein kwartier spelen de bal na een corner voor de voeten van Artoni Musliu viel, kon hij van dichtbij de 0-1 binnentikken. Niet veel later lag de 0-2 achter DOS-doelman Nitert. Oebele Schokker lanceerde Musliu met een pass vanaf het middenveld. Musliu had veel ruimte op links en zag dat spits Robert Stelpstra er nog beter voorstond. Balletje breed, Stelpstra met de 0-2. Vijf minuten voor rust was de wedstrijd helemaal beslist. Musliu verstuurde een diepe pass, die niet goed werd verwerkt door DOS-linksback Leo Scheepmaker, die de bal wilde terugkoppen op zijn doelman. Stelpstra probeerde de bal te onderscheppen en kwam daarbij in botsing met doelman Nitert. Strafschop voor Harkemase Boys, zo besloot Kieft, en een rode kaart voor de sluitpost. Robin Huisman de Jong benutte de penalty en er was helemaal geen vuiltje meer aan de lucht voor Harkemase Boys. Voor rust viel zelfs nog de 0-4. Schokker dribbelde vanaf de rand van de zestienmeter langs Scheepmaker en Sander Souverijn en bediende vervolgens Stelpstra voor zijn tweede doelpunt.

Vaak doen ploegen het in de tweede helft rustig aan, als de overwinning al binnen is. Dat was zaterdag niet het geval met Harkemase Boys. Na twee minuten voetballen na rust zette Schokker zijn naam op het scoreformulier. Hij nam een passje van Musliu fraai aan en lobde de bal daarna schitterend over Van de Belt, die Nitert had vervangen na zijn rode kaart. De score liep alleen maar hoger op. Jesse Renken kopte een corner van Schokker binnen, invaller Uuldriks maakte op aangeven van Rolf Dijk de 0-7 en DOS-aanvoerder passeerde zijn eigen doelman na een voorzet van Joram Smits.

Met nog twintig minuten te gaan was de stand 0-8. De grootste overwinning ooit van Harkemase Boys in de Hoofdklasse was 1-9 (10 april 2010, uit tegen Go-Ahead Kampen). Dat record werd zaterdag in Vriezenveen gebroken. De tien werd net niet gehaald. Dat behoorde nog wel tot de mogelijkheden, maar het vizier van de Harkiten stond de laatste twintig minuten niet meer helemaal op scherp. Oebele Schokker zorgde er met opnieuw een fraaie goal voor dat het clubrecord wel werd verbroken: twee minuten voor tijd schoot hij de 0-9 hard achter Van de Belt. Ook voor DOS’37 was het een record: het was de grootste nederlaag in het 78-jarige bestaan van de club.

Door de recordzege is Harkemase Boys geklommen naar de vierde plek op de ranglijst. AZSV is de enige ploeg met zes punten, daarna komen HZVV en Genemuiden, beide met vier punten. Zij hebben wel allemaal een wedstrijd meer gespeeld. Harkemase Boys heeft, net als SVZW, drie punten uit een gespeelde wedstrijd.

Volgende week staat de eerste thuiswedstrijd voor de Harkiten op het programma. Dan komt Staphorst naar De Bosk. Dat wordt een herhaling van de bekerfinale in district Noord, die vier maanden geleden ook in Harkema werd gespeeld. Toen won de thuisclub met 4-3.

Scoreverloop: 14. Artoni Musliu 0-1, 23. Robert Stelpstra 0-2, 41. Robin Huisman de Jong 0-3 (strafschop), 43. Robert Stelpstra 0-4, 48. Oebele Schokker 0-5, 52. Jesse Renken 0-6, 59. Heine Uuldriks 0-7, 68. Dennis Boshoeve 0-8 (eigen doelpunt), 88. Oebele Schokker 0-9

Opstelling DOS’37: Patrick Nitert, Kevin Coenraad, Dennis Boshoeve, Sander Souverijn, Leo Scheepmaker, Jaap Mulderij, Stefan Huiskes, Lennard Mulderij, Maarten Smit (40/Rik van de Belt), Thijs Houwing (64/Jan Meijerink), Tom Hegeman (46/Douwe Koebrugge)

Opstelling Harkemase Boys: Erick Jansema, Jesse Renken, Robin Huisman de Jong, Jordy van Wijk (55/Klaas Schotanus), Adams Sarkodie, Raymond Bolt, Henny Bouius, Oebele Schokker, Rolf Dijk, Robert Stelpstra (55/Heine Uuldriks), Artoni Musliu (55/Joram Smits)

Bijz.: In de 40e minuut een rode kaart voor DOS-doelman Patrick Nitert.

Foto’s : PWFoto.nl / Harkemase Boys