Harkemase Boys door in beker na nipte zege op WTOC

HARKEMA – Een droomloting zo riep men een maand geleden in Oudwoude toen in de eerste KO ronde Harkemase boys als tegenstander uit de koker kwam. Afgelopen dinsdagavond was het zover en het werd de gedroomde niet weer te vergeten wedstrijd. Op het scorebord stond na 94 minuten een 3-2 stand op het bord en een vrije trap werd in de pot gegooid. Het wonder van Harkema bleef uit, maar onder luid applaus van het uitgelopen Oudwoude, Westergeest en De Triemen verlieten de geel blauwen de arena.

WTOC verstopte zich vanaf het begin niet. Het probeerde waar kon de aanval te zoeken en de hoofdklasser had hier toch wel moeite mee. Het had zelfs op achterstand moeten komen toen een prachtige aanval over de rechterkant als een streep werd voorgetrokken door Tedo de Bruin.

Spits Jaap de Bruin beoordeelde de bal, maar zag zijn inzet net naast de verkeerde kant van de paal gaan. Harkemase Boys kon zelf maar geen kans creëren, WTOC stond organisatorisch als een huis en de gaten werden met veel energie dichtgelopen. Prachtig om te zien en na 45 minuten dan ook een terecht applaus. Harkemase boys trainer Willem Brouwer greep in de rust dan ook in en bracht drie nieuwe gezichten. Bacuna en Constansia bleken in de aanval met hun snelheid een extra gevaar te zijn. De openingstreffer viel na 53 minuten toen Constansia de lat raakte en Bacuna de 1-0 wist binnen te schieten. In de 70de minuut werd de score verhoogd toen aan de rechterkant Bacuna uit een uitbraak via keeper Jacob de Vries de bal wist voor te leggen op Smits die de bal onder doelman Hoiting schoot. De wedstrijd leek beslist. De veerkracht en conditie van het team van Martin Brandsma bleek voortreffelijk. Het team bleef voetballen en een aantal mooie aanvallen deed het publiek doen genieten.

Een ieder gaf echter de pas 16-jarige Sybren Bosma een staande ovatie, toen de youngster een hoge bal ineens doodlegde en zijn tegenstander daarna weergaloos uitspeelde. Het was dan ook jammer dat de 3-0 viel en toch nog een grote score leek te gaan ontstaan. Maar Harkemase boys wilde dat op halve kracht doen en dat liet WTOC niet toe. Men kwam zelfs weer volledig in de wedstrijd. Eerst was het Jaap de Bruin die een schitterende actie van Berend Jan Prins met het hoofd afrondde en in blessuretijd viel zelfs de 3-2. Tedo de Bruin bleef alleen voor doelman Jacob de Vries ijzig kalm.

Het team zocht haar laatste krachten, de technische staf van Harkemase boys kneep hem toch nog even, maar kon opgelucht ademhalen. De resterende tijd bleek net te kort om het wonder van Harkema helemaal gestalte te doen geven. Echter met trots kan de derde klasser terugkijken op deze wedstrijd en in de historie van WTOC zal deze wedstrijd een mooi plekje krijgen. Niet alleen voor de spelers, maar ook voor technische staf, wisselspelers, maar ook de enthousiaste supportersschare.