Harkemase Boys gelukkig naar winst in Apeldoorn

APELDOORN – Koploper Harkemase Boys heeft zaterdag opnieuw gewonnen in de Hoofdklasse C. Op bezoek bij csv Apeldoorn werd het 0-3. Die uitslag was geflatteerd, want Harkemase Boys stond grote delen van de wedstrijd onder druk. Dankzij een vroege goal van Arton Musliu werd het 0-1. Tien minuten voor tijd besliste diezelfde Musliu de wedstrijd met een mooie boogbal. Oebele Schokker bepaalde de eindstand op 0-3. Volgende week speelt Harkemase Boys zijn laatste wedstrijd voor de winterstop: thuis tegen Flevo Boys.

De start van Harkemase Boys was prima. Arton Musliu schoot na een minuut spelen een bal over, maar vervolgens kon Harkemase Boys direct profiteren van een slechte doeltrap van Patrick Jansen. De doelman van de thuisclub schoof de bal in de voeten van Oebele Schokker, die Musliu lanceerde. Met zijn zesde seizoenstreffer zorgde Musliu voor 0-1. Niet veel later ging een doelpoging van Schokker voorlangs. Rolf Dijk kwam een teenlengte tekort om de bal de goede richting te geven.

Na die eerste vijf minuten nam csv Apeldoorn het heft in handen. Het duurde nog even voordat de ploeg van 16-voudig international Peter Boeve kansen crekerde, maar uiteindelijk moest Erick Jansema meerdere malen optreden. De keeper kwam goed zn doel uit bij een lange bal op Steven van Es en plukte even later de bal van de voeten van clubtopscorer Richard van Schooten, na weifelend optreden van Harkemase Boys. De Friezen, spelend in een 3-4-3-formatie, hadden moeite met de fanatieke thuisploeg, waar de backs aan beide kanten veelvuldig mee op kwamen.

Na een halfuur zorgde rechtsback Bram Holtman met twee prima voorzetten voor veel gevaar. Zijn eerste voorzet kwam terecht bij Sander Krijns, die zijn inzet gekeerd zag worden door een reflex van Jansema. Nog geen halve minuut later kopte Peter Boeve in kansrijke positie naast. De laatste grote kans voor de thuisploeg in de eerste helft was voor Steven van Es, maar ook zijn inzet ging naast. Harkemase Boys mocht van geluk spreken dat het niet met een achterstand de rust in ging. Op slag van rust hadden de Boys zelfs nog kansen om de score uit te breiden. Robert Stelpstra stuitte op Patrick Jansen en een schot van Jorco van Hezel was eveneens een prooi voor de doelman van de thuisclub.

In de tweede helft veranderde Harkemase Boys van tactiek. Om de opkomende backs beter op te vangen, ging Harkemase Boys 4-4-2 spelen. Adams Sarkodie verving Rolf Dijk. Daardoor waren de ploegen meer aan elkaar gewaagd, maar de beste kansen bleven voor de thuisploeg, die vooral gevaarlijk werd uit corners. Jeremy Jonker en Sander Krijns werden allebei prima bediend door Rob Diderik, maar beide keren ging de kopbal over het doel.

De druk werd alsmaar groter en de gelijkmaker hing in de lucht, ware het niet dat Erick Jansema zaterdag onverslaanbaar was. Binnen een halve minuut keerde hij pogingen van Sander Krijns en Van Schooten. De thuisclub hield er nog wel een corner aan over, die deze keer eindigde op het hoofd van Maarten Boeve. Zijn kopbal was wel op doel, maar Henny Bouius schoot zijn doelman te hulp.

In de tegenstoot besliste Harkemase Boys de wedstrijd. Met nog tien minuten op de klok legde Robin Huisman de Jong de bal goed klaar voor Arton Musliu, die met een fraaie lob de uitgekomen doelman Patrick Jansen passeerde: 0-2 en csv Apeldoorn was geknakt. Nog geen minuut later was het zelfs 0-3. Jeremy Jonker stond onder druk van Robert Stelpstra en greep niet goed in bij een lange bal van Jordy van Wijk. De Stelp won het duel, had voor eigen succes kunnen gaan, maar legde de bal breed op Oebele Schokker, die de bal in het lege doel kon werken. Hij vierde zijn doelpunt met de meegereisde Harkiten, die de hele wedstrijd sfeer maakten vanaf het kantinebalkon in Apeldoorn.

Er was nog meer goed nieuws voor Harkemase Boys: na drie maanden blessureleed maakte Heine Uuldriks zijn rentree. De spits vond zelfs nog het doel, maar deed dat vanuit buitenspelpositie. Daardoor bleef het bij 0-3, wat al een geflatteerde uitslag was. Harkemase Boys stond grote delen van de wedstrijd onder druk, maar de verdediging hield goed stand. Bovendien sprong Harkemase Boys zelf wel goed met de kansen om, waardoor de Harkiten voor de negende competitiewedstrijd op rij ongeslagen bleven.

Dankzij de zege gaat Harkemase Boys als koploper, met minstens drie punten voorsprong, de winterstop in. Volgende week speelt Harkemase Boys nog het inhaalduel tegen Flevo Boys. Die wedstrijd begint om 14:30 uur op sportpark De Bosk in Harkema.

Scoreverloop: 2. Arton Musliu 0-1, 80. Arton Musliu 0-2, 81. Oebele Schokker 0-3

Opstelling csv Apeldoorn: Patrick Jansen, Bram Holtman (83/Muhammed Kaya), Sander Krijns, Jeremy Jonker, Rob Diderik, Melvin Bresser, Steven van Es, Maarten Boeve, Jesse Hartgers, Richard van Schooten, Joost Krijns

Opstelling Harkemase Boys: Erick Jansema, Jesse Renken, Robin Huisman de Jong, Jordy van Wijk, Raymond Bolt (90/Auke Schievink), Henny Bouius, Oebele Schokker, Jorco van Hezel, Rolf Dijk (46/Adams Sarkodie), Robert Stelpstra, Arton Musliu (83/Heine Uuldriks)