Sport

Harkemase Boys organiseert Open Voetbalschool

HARKEMA – Op vrijdag 12 april organiseert Harkemase Boys een Open Voetbalschool waarbij alle spelers in de leeftijdscategorieën van JO9 t/m JO13 welkom zijn. Harkemase Boys wil daarmee de mogelijkheden onderzoeken voor een laagdrempelige regionale voetbalschool in en rondom Harkema.

De voetbalschool zou moeten dienen als een aanvullende (hoogintensieve) training voor spelers die dit leuk vinden. Volgens jeugdcoördinator Sjoerd Jan Eppinga van Harkemase Boys kan de voetbalschool een win-win-situatie opleveren: “In deze regio wordt veel gevoetbald”, vertelt Eppinga. “Maar heel veel kleine clubs hebben moeite om de ledenaantallen en dus de jeugdteams op peil te houden. Ook bij Harkemase Boys is dat een constante uitdaging. De voetbalschool kan een middel zijn om toch af en toe een extra intensieve training te volgen met een grote groep leeftijdsgenoten, zodat een jeugdspeler zich kan blijven ontwikkelen.”

Ondanks het feit dat ook Harkemase Boys qua omvang maar een kleine vereniging is, herbergt de club veel voetbalkennis en ervaring. Volgens Sytze van der Wal, coördinator van het Technisch Hart binnen de jeugdafdeling, heeft dat een logische verklaring: “Het hoge niveau van het eerste elftal stuwt ook de voetbalkennis binnen de vereniging naar een hoger niveau. Oud-spelers zijn de (gediplomeerde) jeugdtrainers van nu en de technische staf én de spelers van de A-selectie zijn erg betrokken en dragen ook graag hun steentje bij aan onze jeugdopleiding.”

En daarom organiseert de club nu de Open Voetbalschool. “Ook Tieme Klompe, trainer van Harkemase Boys 1 en oud-profvoetballer, is daarbij aanwezig”, vertelt Van der Wal. “Dat is toch prachtig? We willen onderzoeken of we in de toekomst deze kwaliteiten met alle jeugdspelers in de regio rondom Harkema kunnen delen.”

Deze open voetbalschool is vrijblijvend en kosteloos en start op 12 april om 18:00 uur (JO9 t/m JO11). Vanaf 19:00 uur start de tweede sessie voor spelers uit de JO13-groepen. Deelnemers kunnen zich tot 10 april opgeven via [email protected] onder vermelding van naam, woonplaats, huidige vereniging, team en positie. Op deze manier kunnen de trainers de trainingen optimaal voorbereiden.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button