Sport

Harkemase Boys verliest, DVS kampioen

HARKEMA – Geen kampioenschap, geen beslissingswedstrijd, maar nacompetitie. Harkemase Boys heeft thuis met 2-4 van Flevo Boys verloren, waardoor DVS’33 kampioen is geworden. De ploeg in Ermelo won op bezoek bij Urk wel. Voor Harkemase Boys rest de nacompetitie. Daarin zijn ACV (komende dinsdag in Assen) en Excelsior’31 de tegenstanders.

Het vertrouwen was zo groot na vorige week. Een mooie bekerzege op ACV en winst op karakter bij concurrent DVS’33. Thuiswinst op Flevo Boys zou betekenen dat Harkemase Boys zeker was van minstens een beslissingswedstrijd om het kampioenschap. Ondanks een moeizaam begin op een sfeervol sportpark De Bosk kwam Harkemase Boys na een halfuur spelen toch op voorsprong. Na een mooie dieptepass van Erich Jongeling lobte Henny Bouius de bal over Jacob de Vries. Kort voor de openingstreffer had Harkemase Boys al goede mogelijkheden gekregen, maar Joram Smits stuitte op De Vries en een omhaal van Schotanus kwam tegen de lat. Ook direct na de 1-0 kreeg Harkemase Boys een goede kans. Op aangeven van Arton Musliu schoot Heine Uuldriks in kansrijke positie over.

Op slag van rust viel de goal aan de andere kant. Een kopbal van Dennis van der Wal uit een corner werd nog door Raymond Bolt van de lijn gehaald, maar de rebound was voor diezelfde Van der Wal. Met een fraaie volley tekende hij voor de gelijkmaker. Toch ging Harkemase Boys met een voorsprong en dus een goed gevoel de rust in. Heine Uuldriks ontving de bal van Jesse Renken in het strafschopgebied. De clubtopscorer kapte Dennis van der Wal uit en schoot raak. 2-1 voor Harkemase Boys dus.

Direct na rust ging het voor de Friezen weer mis uit een corner. Opnieuw haalde Bolt eerst een inzet van de lijn (deze keer een kopbal van Arjen Bergsma), maar nu stond Jarno van der Wal voor Flevo Boys op de goede plek. De thuisclub speelde niet goed, maar toch kwamen er voldoende kansen om weer op voorsprong te komen. Uuldriks kon op aangeven van Bolt vrij op De Vries af, maar opnieuw stond de sluitpost in de weg. Even later kreeg de spits twee nog grotere kansen. Uit een voorzet van Musliu kopte hij de bal eerst tegen de paal en de rebound schoot Uuldriks tegen de lat.

Flevo Boys deed – behoudens een paar stevige overtredingen – rustig aan, maar ging aan het einde van de wedstrijd voor de overwinning spelen. Dat lukte. Tien minuten voor tijd schoot aanvoerder Arjen Postma fraai raak en niet veel later liep Wouter Spit samen met Frank Post vrij op Erick Jansema af. De twee speelden het goed uit en maakten aan alle illusies van Harkemase Boys een eind. DVS’33 stond inmiddels met 3-0 voor bij Urk en dus barstte daar het feest los. In Harkema was de kater groot.

Na deze grote domper moet Harkemase Boys er dinsdag alweer staan. Dan begint de nacompetitie met een uitwedstrijd tegen ACV. De wedstrijd in Assen begint al om 19:15 uur. De derde ploeg in de nacompetitie is Excelsior’31. Iedere ploeg speelt een thuis- en uitwedstrijd. De poulewinnaar gaat door naar de halve finales, waarin het de poulewinnaar van de Hoofdklasse B treft (RVVH, Quick Boys of Spijkenisse).

Scoreverloop

30. Henny Bouius 1-0, 44. Dennis van der Wal 1-1, 45. Heine Uuldriks 2-1, 49. Jarno van der Wal 2-2, 81. Arjen Postma 2-3, 83. Frank Post 2-4

Opstelling Harkemase Boys: Erick Jansema, Jesse Renken, Erich Jongeling (76/Gersinio Constansia), Klaas Schotanus, Jasper Valentijn, Raymond Bolt, Henny Bouius, Oebele Schokker, Joram Smits (59/Johnsen Bacuna), Heine Uuldriks, Arton Musliu

Opstelling Flevo Boys: Jacob de Vries, Arnoud Post (70/Wouter Spit), Dennis van der Wal, Arjen Bergsma, Paul Bergtop (43/Ibo Pala), Wesley de Klein, Dick Hakvoort (64/Frank Post), Arjen Postma, Jarno van der Wal, Aran Nijboer, Arjen Spaan

PWFoto.nl / Harkemase Boys

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button