Harkemase Boys verliest van ACV

HARKEMA – Harkemase Boys heeft zaterdagmiddag in de nacompetitie thuis met 0-1 verloren van ACV. Daardoor is de topklasse voor Harkemase Boys ver weg. Dinsdagavond spelen de Boys uit tegen Staphorst. ACV  Staphorst wordt volgende week zaterdag gespeeld.

Op De Bosk was Harkemase Boys de eerste helft iets beter dan ACV, maar beide ploegen kwamen niet tot scoren. In de tweede helft was het niveau lager. De enige ploeg die scoorde was ACV. Kort na rust profiteerde Robby Holder van ruimte achterin bij Harkemase Boys.

De eerste kansjes van de wedstrijd waren nog wel voor Harkemase Boys. Na twee minuten schoot Jokl Wagenaar net naast op aangeven van Joram Smits en ook nog binnen de eerste tien minuten kreeg Heine Uuldriks een grote kans, maar het lukte hem niet om een poging op het vijandelijke doel te vuren. De eerste keer dat ACV gevaarlijk werd was via Denyal Dzemidzic, maar zijn kopbal ging over.

Hoewel qua veldspel beide ploegen redelijk aan elkaar gewaagd waren in de eerste helft, waren de meeste kansen voor de ploeg van de vertrekkende trainer Willem Brouwer. Na chaos in de ACV-defensie kregen Smits en Uuldriks kansen, maar die leverden geen doelpunt op. En even later ging een schot van Arton Musliu na een fraaie aanval naast. Harkemase Boys  ACV was ook de derde keer dit seizoen dat Jokl en Jelle Wagenaar dit seizoen tegen elkaar speelden en beide waren ze kort na elkaar belangrijk. Jokl onderbrak een gevaarlijke aanval van ACV en Jelle schoot zijn eigen doelman John Vos te hulp toen die in de fout ging. Ook de laatste kans van de eerste helft was voor Harkemase Boys, maar deze keer greep Vos wel goed in. Hij redde op de vrijstaande Musliu.

Kort na rust kwamen de bezoekers op voorsprong. Robby Holder zag de ruimte in de verdediging van Harkemase Boys, Dzemidzic lette goed op en gaf de bal mee aan Holder. Die schoof de 0-1 in de verre hoek. Bij Harkemase Boys liep het in de tweede helft een stuk minder dan voor rust. Het duurde lang voordat de ploeg aanvallend iets liet zien. ACV was natuurlijk tevreden met de tussenstand en loerde op kansen op meer. Holder was dichtbij zn tweede treffer, toen hij een counter op zijn eigen helft inzette en door kon lopen tot ver op de helft van de thuisploeg, maar zijn schot werd gekeerd. Ook Robin Mulder was dichtbij een treffer halverwege de tweede helft. Zijn poging belandde op de paal.

Pas daarna werd Harkemase Boys even wat dreigender. Bij een vrije trap was er even wat paniek bij ACV achterin, maar de bal kon tot corner verwerkt worden. Daarna volgden achtereenvolgens pogingen van Robin Huisman de Jong, Raymond Bolt en Klaas Schotanus, maar die troffen allemaal geen doel: geblokt, gekeerd en over.

Na dat korte offensief werd Harkemase Boys niet meer gevaarlijk en dus gingen de drie punten in de eerste nacompetitiewedstrijd naar ACV. Dat betekent direct dat Harkemase Boys plaatsing voor de volgende ronde niet meer in eigen hand heeft. Er bestaat nog wel een theoretische kans: dan moet Harkemase Boys in elk geval dinsdagavond op bezoek bij Staphorst winnen en vervolgens hopen dat Staphorst zaterdag de uitwedstrijd bij ACV wint. Het schema en de stand staan hieronder.