fbpx
Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

Hart&Vaatcafé over pacemakers en ICD’s in ziekenhuis Nij Smellinghe op 27 november

DRACHTEN – Bij hartritmestoornissen krijgt een patiënt vaak een pacemaker of ICD. Wat is het verschil? En welke feiten en fabels zijn er rond deze apparaatjes? Op maandag 27 november 2017 gaat het Hart&Vaatcafé in Nij Smellinghe hierover. Het Drachtster ziekenhuis organiseert deze bijeenkomst in samenwerking met De Hart&Vaatgroep.

“We merken dat hartpatiënten die in aanmerking komen voor een pacemaker of ICD of al één van beiden dragen, vaak veel vragen hebben. Zowel over de werking van de apparaten als over de gevolgen voor het dagelijks leven. Daarom organiseren we nu een Hart&Vaatcafé over dit onderwerp”, aldus physician assistant Cardiologie Fardow van der Werf.

Tijdens dit Hart&Vaatcafé informeert de cardioloog u over hartritmestoornissen en het verschil tussen een pacemaker en ICD. Een patiënt met ICD deelt ervaringen en feiten en fabels met u en geeft praktische tips. Deze patiënt is tevens vrijwilliger bij het STIN (Stichting ICD-dragers Nederland). De pacemakertechnicus van Nij Smellinghe vertelt over zijn beroep en de consequenties van het leven met dit apparaatje. De avond wordt afgesloten met een panelsessie waarin u uw vragen kunt stellen aan de sprekers.

“Met het Hart&Vaatcafé informeren professionals en ervaringsdeskundigen de bezoekers op een laagdrempelige manier. Dit wordt gecombineerd met een uitgebreide mogelijkheid tot vragen stellen. We hebben gemerkt dat het Hart&Vaatcafé door deze combinatie voorziet in een behoefte bij de doelgroep hartpatiënten en hun familie en naasten”, aldus Jeanette Stamps, regioconsulent van De Hart&Vaatgroep.

Aanmelden
Het Hart&Vaatcafé vindt plaats op maandag 27 november 2017, van 19.30 tot 21.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur). De bijeenkomst wordt gehouden in ziekenhuis Nij Smellinghe (Compagnonsplein 1, Drachten).

De toegang is gratis. Het is wel nodig om u aan te melden. Dit kan via www.nijsmellinghe.nl/hartenvaatcafe. Bij vragen kunt u mailen naar hartenvaatcafe@nijsmellinghe.nl.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button