Heerenveen A1 veel te sterk voor Kollum

KOLLUM – Door de transfer van Kollum- trainer Ronnie Pander naar sc Heerenveen werd destijds afgesproken dat de A1 van die club een oefenwedstrijd zou komen spelen in Kollum. Vrijdagavond was het zover en onder belangstelling van 350 toeschouwers en met prachtig weer werd er rond 7 uur afgetrapt onder begeleiding van scheidsrechter Jelle Boerema. Sc Heerenveen A1 is als zesde geëindigd in de landelijke competitie en bracht een goede ploeg op de been waarin Kollum het in de aanvang nog kon bijbenen, maar naarmate de wedstrijd vorderde ging er bij vele Kollumers het licht uit.

De eerste helft leek alles nog prima, al scoorde Wouter Marinus al na tien minuten de 0-1 tegen de touwen na een splijtende pass vanaf het middenveld. Dezelfde speler, volgend seizoen spelend voor PEC Zwolle, bracht na een dik half uur de 0-2 ook op het scorebord via een prachtig schot in de kruising, na een flitsende counter. Kollum kon hier weinig tegenover stellen, al kwam Marinus Hoekstra een teenlengte tekort om ook doeltreffend te zijn. Voor rust kreeg Heerenveen nog enkele prachtige kansen om de score uit te breiden, maar de scherpte ontbrak en vele doelpogingen gingen over en naast of keeper Vonk stond op de juiste plaats.

Tijdens de rust is er waarschijnlijk een hartig woordje gesproken in de Heerenveen-box, want na wissels aan beide zijden werd het tempo opgeschroeft aan Heerenveen kant en liet men Kollum alle hoeken van het veld zien. Kollum was door de wissels duidelijk nog niet bij de les, want binnen vijf minuten was het al 0-4. Toch duurde het nog een kwartier voor Heerenveen weer scoorde en toen ging het ook snel, want in de laatste twintig minuten werd de stand naar 0-10 getild, al had de keepers wissel van Kollum daar niets mee te maken.

Christiaan Riemersma zag aan alle kanten Heerenveen spelers voor zich opduiken en als die er niet waren scoorde Kollum wel in eigen goal. Pascal Huser en Pelle van Amersfoort scoorden elk nog twee keer voor Heerenveen en Denny Nicolai passeerde ook nog zijn eigen keeper. Vlak voor tijd was het Adriaan Heslinga die een voorzet van Heerenveen met de borst probeerde terug te spelen op zij  keeper, maar de bal sloeg als een bom in de eigen goal.

Jammer voor Kollum dat de dubbele cijfers op het scorebord kwamen, maar tegen deze ploeg was geen kruit gewassen, een ploeg waarvan de snelheid van handelen veel hoger lag dan die van Kollum, maar dat is dan ook niet verwonderlijk, want als je acht keer per week traint of twee keer, het betaalt zich vanzelf uit. De Kollumer jeugd had in ieder geval een prachtige avond en hield een wedstrijd wie de meeste handtekeningen kon verzamelen, hetzij op een shirt of in een boek.