HoofdnieuwsRegionaalSport

Heerenveense Boys stoot Kollum uit de beker

KOLLUM – In de tweede knock out fase was op een mistig Baensein de koploper in de tweede klasse de gelukkige winnaar. Daar waar de thuisploeg de kansen niet benutte, had de ploeg van Oud Kollum trainer Marinus Hendriks na de rust slechts één kans nodig om het verschil te maken.

Na enkele wedstrijden waarin het de Kollumers niet echt mee zat wilde men vandaag voor het eigen publiek trachten weer enig zelfvertrouwen te krijgen voor de laatste drie wedstrijden voor de winterstop in de competitie. Voor de wedstrijd lieten de beide trainers wel los dat overwinteren in de beker leuk was, maar dat de competitie belangrijker was. Zo had Hendriks enkele vaste krachten rust gegeven, maar moest Pander door blessures sleutelen om opnieuw een goede ploeg binnen de lijnen te krijgen. Onder leiding van scheidsrechter van de Hoek, (die een gemakkelijke middag had),viel er in het eerste half uur weinig te genieten voor de goals, het spel speelde zich voornamelijk af op het middenveld. Met enkele omzettingen in de ploeg, waarbij oa Otto Christiaan Jonker de positie als laatste man had ingenomen en Wiebe Postma als middenvelder beter tot zijn recht kwam, kreeg Kollum na een kleine twintig minuten spelen de eerste echt mogelijkheid.  Robert Lietmeijer speelde Wiebe Postma prima vrij, waar Wiebe niet met zijn verkeerde been durfde uit te halen, gaf hij de bal breed op Hein van Marrum die echter Peter Hoekstra van de Boys niet wist te verschalken. De wedstrijd leek vervolgens te zijn opengebroken, ook de ploeg van Marius Hendriks kreeg vervolgens via Gabe Teun Top een goede mogelijkheid, maar zijn inzet was geen probleem voor Eppie Weidenaar. Geconcentreerd en de bal goed rondspelend was het Kollum dat de bovenliggende partij was, echter vergat het de score te openen. Op aangeven van Marinus

Het enigste wat Hendriks tegen zijn ploeg kon zeggen was dat ze blij mochten zijn dat het nog gelijk stond. Na de thee zette de koploper uit de tweede klasse er een klein tandje bij en dit resulteerde na een kleine vijf minuten spelen in de openingstreffer, Gabe Teun Top stond aan het einde van een goed lopende aanval via de vleugel en de bal achter Weidenaar schoot. Met een drietal wissels probeerde Pander de wedstrijd weer te kantelen. Met Joop Pynacker in de spits voor de hardwerkende Marinus Hoekstra kreeg Kollum in korte tijd twee goede mogelijkheden, maar de spits was ontbrak het aan de scherpte om Hoekstra te passeren. Het geluk zat de ploeg van Ronnie en Siebe niet echt mee, de gelijkmaker hing in de lucht maar viel de beslissing echter aan de andere kant. Daar waar oa een spervuur van drietal kansen binnen een halve minuut van Joop Pynacker en Wiebe Postma 100% kansen misschien wel door enig geluk niet werden benut, scoorde Heerenveense Boys in de slotminuut via de voet van invaller Mike de Boer, die zijn eerste speelminuten als zestien jarige opluisterde met een wonderschoon schot van zeker dertig meter.

 

Na afloop waren beide trainers het er over eens dat de gelukkigste naar de volgende bekerronde was gegaan. Hendriks was blij dat hij enkele geblesseerde spelers speelminuten kon geven en Pander was over het geheel tevreden dat het spel vertrouwen kan geven voor de laatste drie competitie wedstrijden voor de winterstop.

 

 

 

Verslag: Andre van der Meulen
Foto’s: Roel Bergsma

 

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button