HoofdnieuwsPolitie BerichtenRegionaal

Hennepkwekerij opgerold en dieren afgevoerd

AUGUSTINUSGA – De politie, de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en de Landelijke Inspectie Dierenbescherming (LID) hebben tijdens een controle bij een boerenbedrijf aan It West in Augustinusga 14 paarden/pony’s, een hond en zes vogels afgevoerd. Tevens trof de politie in het bedrijf een hennepkwekerij aan.

In eerste instantie werd de bewoner, een 75-jarige man, niet aangetroffen. Bij de controle van het welzijn van de dieren werd door alle partijen vastgesteld dat de huisvesting van de dieren niet volgens de normen geregeld was. Daarom werd besloten dat alle dieren moesten worden afgevoerd. Alle beesten werden in een opvanglocatie ondergebracht. Tevens werd vastgesteld dat een mestvaalt niet op de juiste manier was ingericht.

Hennepkwekerij

In de loop van de middag kwam informatie binnen dat de bewoner toch thuis was. De man werd uiteindelijk in zieke toestand in het pand aangetroffen. Hij werd voor verdere medische zorg naar het ziekenhuis gebracht. Tijdens een nader onderzoek werd in meerdere vertrekken van de boerderij een hennepkwekerij aangetroffen. Twee ruimtes waren in aanbouw, terwijl in de derde ruimte een kwekerij met 114 hennepplanten en toebehoren werd aangetroffen. De drie ruimten werden opgeruimd. Het energiebedrijf heeft de energietoevoer tot het pand afgesloten.

Steekwapens

Ten slotte trof de politie nog drie steekwapens aan. De bewoner zal op een later moment over alle zaken worden gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

 

Foto’s  Geurt. P. Maassen van den Brink

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button