HoofdnieuwsRegionaal

Herindeling speeltuin de Valkenhof tijdens NL DOET

KOLLUM – Zaterdag 12 maart, tijdens NL DOET, waren ruim twintig vrijwilligers uit de Vogeltjesbuurt in Kollum aan het klussen! Gezamenlijk met het wijkteam ‘Vogeltjesbuurt’ en Timpaan Welzijn hebben zij vandaag de eerste werkzaamheden verricht voor het herindelen van de speeltuin aan de Valkenhof.

Het wijkteam Vogeltjesbuurt Kollum is in januari 2016 opgericht en houdt zich o.a bezig met het  aanbrengen van verbeteringen in de wijk. Eén van de verbeteringen was het herindelen van de speeltuin aan de Valkenhof. De speeltuin zal ingericht worden met speeltoestellen voor kinderen tot en met acht jaar. De speeltuin aan de Reigershof is voor de wat oudere kinderen. Er wonen veel kleintjes in de wijk en er zijn veel oppas pake’s en beppe’s. De kinderen uit de wijk zijn nauw betrokken bij het realiseren van hun nieuwe speeltuin. Zij hebben aangegeven wat hun wensen waren en vervolgens mochten ze stemmen welke speeltuin de coolste was!

‘s Morgens om acht uur gingen de vrijwilligers van start! Er werden sleuven gegraven voor de aanleg van drainage. Ook werd er een beukenhaag geplant, voor een veilige omheining van de speeltuin. De speeltuin is vandaag alvast voorzien van een heel cool hinkelpad én een geweldig Twister-spel.

Met ‘man en macht’ is er vandaag gewerkt, het was een super gezellige dag! Veel bewoners kwamen even buurten. De vrouwen uit de wijk hadden gezorgd voor soep, broodjes, koffie  enz.

 

Foto’s Fokke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button