HoofdnieuwsRegionaal

Herinrichting aan Diepswallen Kollum officieel van start

KOLLUM – Dinsdagmiddag is het officiële startsein gegeven voor de werkzaamheden aan de Ooster- en Westerdiepswal te Kollum. De riolering, kaden, en bruggen worden compleet vernieuwd. Wethouder Jelle Boerema en directeur Harm Beerda van Koninklijke Oosterhof Holman onthulden als openingshandeling een verassend bouwbord. Op het bord is in cartoonstijl een tekening te zien van de huidige en toekomstige situatie.

Impuls voor watersportdorp Kollum
De wethouder is blij dat het project van start gaat. “De herinrichting draagt bij aan de versterking van de regiokernfunctie van het dorp. Het historische hart van Kollum wordt in ere hersteld. En bovendien is het centrum door de verhoogde bruggen straks over het water beter bereikbaar. Het wordt prachtig!” aldus wethouder Boerema.

Visiedocument
Het plan is samen met omwonenden, plaatselijk belang, en de ondernemersvereniging HIM gemaakt. Lievense Adviseurs Ingenieurs heeft het proces begeleid. Architectenbureau FARSK stelde een visiedocument op. Daarin is de inbreng vanuit diverse informatieavonden meegenomen.

Aan de slag
Volgens aannemer Koninklijke Oosterhof Holman is het een uitdagend project. “Binnenstedelijke kademuren – waarvoor op landelijk niveau een enorme opgave ligt – zijn per definitie omgevingsgevoelig. Een succesvolle uitvoering is daarom enkel mogelijk met de juiste mix van vakmanschap, communicatie en samenwerking.” vertelt directeur Harm Beerda.

Naar verwachting is de reconstructie juni 2019 afgerond.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button