HoofdnieuwsRegionaal

Herinrichting dorpskern Twijzel van start

TWIJZEL – Deze zomer gaan de provincie Fryslân en de  gemeente Achtkarspelen aan de slag met de herinrichting van de dorpskom van Twijzel. De provinciale weg N355 wordt opnieuw ingericht en de parallelwegen, fietspaden en bermen krijgen een grondige opknapbeurt. Ook gaat de maximumsnelheid in het centrumgebied omlaag en komt er meer groen. Op donderdag 3 juli gaven gedeputeerde Sietske Poepjes en wethouder Max de Haan het officiële startschot. 

De N355 is een belangrijke route voor doorgaand verkeer van onder meer Buitenpost richting Leeuwarden. Met ruim 9.000 voertuigen per dag is de verkeersdruk op de provinciale weg hoog. De weg loopt dwars door de dorpskern van Twijzel heen met overlast voor aanwonenden en onveilige situaties tot gevolg. Gedeputeerde Sietske Poepjes: “De nieuwe weginrichting zorgt voor een veiligere situatie op de weg. Bovendien biedt dit een mooie kans om Twijzel haar oorspronkelijke dorpse karakter terug te geven.”

In eintsje om foar in moaie kom!

De wegwerkzaamheden brengen overlast met zich mee voor weggebruikers. Van 21 juli tot en met 29 augustus is de doorgaande weg (N355) door Twijzel volledig afgesloten voor autoverkeer. Doorgaand verkeer tussen Leeuwarden en Groningen kan tijdens de wegwerkzaamheden géén gebruikmaken van de N355. Weggebruikers krijgen het nadrukkelijke advies om via de N356 (Burgum), de N31 (Wâldwei), de A7, de N358 (Surhuisterveen) en de N388 (Grijpskerk) te rijden.

Informatie over dit project vindt u op www.fryslan.nl/twijzel.

Eigen Foto

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button