HoofdnieuwsRegionaal

Herinrichting Ooster- en Westerdiepswal Kollum genomineerd voor Vredeman de Vries publieksprijs

KOLLUM – Het project Herinrichting Ooster- en Westerdiepswal – Kollum is genomineerd voor de Vredeman de Vries publieksprijs voor architectuur.

Stem mee!
Help jij Jakob Bosma (FARSK architecten) en gemeente Noardeast-Fryslân deze titel binnen te slepen? Breng je stem uit.

Herinrichting Ooster- en Westerdiepswal
De noodzakelijke vervanging van houten walbeschoeiing vormde de aanleiding tot een grote renovatie en herinrichting, waarbij de kans werd aangegrepen om de vaarbereikbaarheid van het oude centrum van Kollum flink te verbeteren en historische kwaliteiten te herstellen.

De Sylsterryd is verbreed naar zijn historische tracé. De nieuwe kademuren zijn voorzien van metselwerk en een natuurstenen afdekker, die de vloeiende lijnen van de Sylsterryd accentueert. Het wegprofiel van de Diepswallen is versmald. In de behoefte aan groen wordt voorzien door de mogelijkheid tot aanplant van leilindes in de private grondstrook voor de woningen.

De Piip, de brug waarmee de Voorstraat (Hessenweg) de Sylsterryd (verbinding met de zee) kruist, in de onmiddellijke nabijheid van het oude rechtshuis, vormde vroeger een belangrijke ontmoetingsplek. Nu wordt de brug weer duidelijk ervaren, waarmee de historische betekenis van de plek wordt benadrukt.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button