EvenementenHoofdnieuwsRegionaal

Heropening skatebaan Feanwâlden Skatedemonstratie en clinics voor en door de jeugd!

FEANWÂLDEN – Op zaterdag 6 april a.s. heropent wethouder Ronald Dijksterhuis de skatebaan in Feanwâlden. Om twee uur begint een gevarieerd programma met skatedemonstraties en een skateclinic. Jelle Jan Heidstra en Arjen Heidstra zijn twee intensieve gebruikers van de skatebaan. Zij demonstreren hun skatetrucs en -kunsten. Daarna krijgt de jeugd de gelegenheid om zelf te skaten. Heb je geen skateboard? Geen probleem, voor materiaal wordt gezorgd. Het programma duurt tot half vijf en biedt ook nog voetbal in de pannakooi, softbal en graffitispuiten.

 

De skatebaan in Feanwâlden is in 2008 aangelegd naar een idee van skatende jongeren uit de gemeente. De jongeren hebben met de Jongerenraad en het Bolwerk zelf een deel van het geld bijeengebracht. Vereniging voor dorpsbelangen Veenwouden/Veenwoudsterwal e.o. heeft in 2012 met de jongeren een graffitiproject uitgevoerd waardoor de baan een cool uiterlijk kreeg. Hierbij zijn ook de ideeën ontstaan voor deze nieuwste uitbreiding. Het skatepark in Feanwâlden is voor en door de jeugd gemaakt en wordt ook voor en door de jeugd heropend.

 

Deze openingsactiviteit wordt georganiseerd door dorpsbelangen Veenwouden/Veenwoudsterwal e.o., Sportstimulering Dantumadiel en Jongerenwerk Het Bolwerk.

 

De skatebaan in Feanwâlden ligt aan de Ljiploane op de hoek met de Ljurkstrjitte. Deelname is op eigen risico.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button