Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

High tea in Zorgcentrum Dongeraheem geslaagd

DOKKUM – In Zorgcentrum Dongeraheem in Dokkum, onderdeel van Zorggroep Pasana, werd op donderdag 5 december een high tea georganiseerd. Deze activiteit is de eerste in een reeks waarbij ook de oudere bewoners van de Dokkumer wijk Fûgellân actief worden uitgenodigd om mee te doen. De high tea was erg geslaagd.

 Ruim 65 ouderen kwamen op de high tea af. Bewoners van Zorgcentrum Dongeraheem en ongeveer twintig bewoners van het Fûgellân zaten in de grote zaal bij elkaar. Drie Zwarte Pieten hielpen met het rondbrengen van koffie en thee en de hapjes. De sfeer zat er al snel in.

Het eerste deel van de middag stond in het teken van de zoete hapjes, waaronder mini-oranjekoek, mini-cupcakes en scones. “Het smaakt allemaal even heerlijk en het is hier zo gezellig”, vertelt één van de deelnemers. Na een korte pauze kwamen de hartige hapjes, zoals sandwiches, wraps en soep op tafel.

“We zijn erg blij met deze grote opkomst”, vertelt Mascha Heuven, activiteitenbegeleidster. “Volgend jaar willen we meer activiteiten gaan organiseren waarbij we de bewoners van het Fûgellân uitnodigen. Het is een goed teken dat er nu al zoveel mensen op afkomen!”

Ook de aanwezigen waardeerden de activiteit. “Anders zitten we thuis op Sinterklaasavond. Nu kunnen we hier gezellig met anderen praten en krijgen we ondertussen ook nog heerlijke hapjes voorgeschoteld.”

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button