HoofdnieuwsRegionaal

Historische markt in gemeentehuis Buitenpost

BUITENPOST – Zaterdag 26 oktober vindt in het gemeentehuis in Buitenpost een grote historische markt plaats. Dit is de slotdag van de viering van ‘Achtkarspelen 675 jaar’. Burgemeester Gerben Gerbrandy en Van Ravesteijn Entertainment openen om 10.00 uur de markt.

Geschiedenis van Achtkarspelen herleeft

Bij zo’n 30 kraampjes kunnen bezoekers kennis maken met de geschiedenis van Achtkarspelen. De elf dorpen uit de gemeente, musea en historische verenigingen presenteren zich en laten aan de hand van antieke documenten en gebruiksvoorwerpen de geschiedenis herleven. Speciaal voor deze gelegenheid stelt de gemeente ook haar gemeentearchief open voor rondleidingen. Bekijk oude foto’s en films, zoals de film van het bezoek van koningin Juliana aan de gemeente in 1961 en geniet van de bijzondere theatervoorstellingen van Van Ravesteijn Entertainment. Bezoekers van de historische markt maken bij de stand van de gemeente kans op een Ipad.

Achtkarspelen 675 jaar

Achtkarspelen bestaat dit jaar 675 jaar en dat is de hele maand oktober gevierd. Stichting Openbare Bibliotheken Noordoost Fryslân, stichting Oud Achtkarspelen en stichting Keunstkrite hadden hiervoor een bijzonder programma samengesteld met o.a. exposities, fietstochten, lezingen, optredens van dorpsdichter Ate Grypstra en verhalenverteller Douwe Kootstra en de Achtkarspelenkwis.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button