HoofdnieuwsRegionaal

Hollandse Gebakkraam verhuisd van Tuin! naar Poiesz

DE WESTEREEN – Gerard Mollema uit Kollum is met zijn Gebakkraam verhuisd van tuincentrum Tuin in De Westereen naar de Poiesz-supermarkt aan de Foarstrjitte in het dorp.

Nu het tuincentrum vanwege de lockdown haar deuren moest sluiten had Mollema geen keus. ,,Het voelt wel dubbel, want de samenwerking met de mensen van Tuin! was heel goed. Maar nu zij daar geen klanten meer mogen ontvangen, moest ik wel uitwijken naar een zichtlocatie in het dorp. Gelukkig werkte de Poeisz mee. Ik mag hier tot aan het eind van het jaar staan’’, vertelt Mollema.

Tot Oudejaarsdag

Toevallig had de visboer aangegeven dat hij de rest van het jaar niet meer zou komen, dus was er plek voor Gerard Mollema en zijn oliebollen. Hij kreeg al verontruste telefoontjes van klanten die bang waren dat hij geen oliebollen meer mocht verkopen, maar dat mag wel. Hij is van maandag tot en met zaterdag geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Alleen op Oudejaarsdag zijn de openingstijden anders, namelijk van 9.00 tot 17.00 uur.

Elke dag vers

Al zeven jaar verkoopt Mollema bij Tuin! zijn oliebollen dus de vaste klanten weten hem inmiddels te vinden. Dit jaar heeft hij zijn gebakkraam helemaal vernieuwd. De oliebollen smaken nog steeds hetzelfde. Mollema: ,,De kwaliteit moet goed zijn. Ik bezuinig dan ook niet op ingrediënten en ik bak elke dag verse oliebollen. Voor de rest heeft iedere bakker zijn eigen recept, dat is het geheim van de smid.’’

Dit kan u ook interesseren

Back to top button