HoofdnieuwsRegionaalSport

Honderd procent doorstroming naar NK voor acroteams Wardy

LEEUWARDEN – Zaterdag 11 mei werd in Leeuwarden de landelijke halve finale acrogym voor het D en E-niveau gehouden. De vereniging Wardy Kollum was vertegenwoordigd met twee teams.

Helaas hadden de Kollumer teams te maken met een puntenaftrek van 0,30 door het kwijtraken van belangrijke documenten bij de post waardoor de papieren niet op het afleveradres zijn bezorgd. Volgens de reglementen is de vereniging hiervoor zelfs in zulke situaties verantwoordelijk voor. Ondanks deze pech lieten de teams zich niet uit het veld slaan en knokten nog net iets harder om doorstroming naar het Nederlands kampioenschap te bemachtigen.

In de ochtendwedstrijd mocht de categorie senior damespaar E-lijn aantreden. Lisanne en Ilse van der Veer hadden te maken met een slechte voorbereiding door gezondheidsproblemen. Ondanks het medisch afraden aan deelname stond dit mooie paar afgelopen zaterdag toch paraat op de wedstrijdvloer. Op halve kracht ging dit team van start en liet een stralende oefening zien waarmee zij op artistiek gebied zelfs de hoogste score kregen. In het zware deelnemersveld was het een pittige strijd om bij de top-8 te eindigen om vervolgens te mogen doorstromen naar het NK. Lisanne en Ilse behaalden een mooie score van 25,350 punten en eindigden daarmee op zeer goede 5e plaats.

Voor Serena Hoekstra, Janna Mout en Femke Hansma was het ’s middags tijd om in de categorie damesgroep pupillen hun talenten te tonen aan publiek en jury. Na een periode van hard trainen begonnen zij zaterdag met een dosis gezonde spanning een hun oefening.  Zij lieten een mooie dans zien met technisch goed uitgevoerde elementen. Met een score van 24,900 punten mochten zij het erepodium betreden en het zilver in ontvangst nemen.

Met deze geweldige prestaties mogen beide teams op 8 juni in Oss nogmaals hun beste beentje voorzetten op het Nederlands kampioenschap.

Eigen Foto’s

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button