EvenementenHoofdnieuwsRegionaal

Honderden mensen genieten op de Oerboerenmarkt

BUITENPOST – Het prachtige zonnige zomerweer lokte afgelopen zaterdag honderden mensen naar de Oerboerenmarkt van het IJstijdenmuseum in Buitenpost. In de kloostertuin stonden een twintigtal kramen opgesteld waarin oude ambachten werden beoefend. Een stoelenmatter en een eendenkorven vlechter lieten fraai vlechtwerk zien. Schapenwol werd tot vilt verwerkt en ook een spinnewiel snorde bij één van de kramen. Ook kramen met streekproducten stonden op deze markt en andere ambachten, o.a. weven op een prehistorisch weefgetouw.

Klaas Drint uit Drachten liet zijn stenenzaag de hele dag draaien voor kinderen die een steen wilden laten zagen. Archeoloog Gerrit Jonker uit Steenwijk liet de bezoekers zien hoe in de prehistorie vuur werd gemaakt en liet kinderen demonstreren met het maken van vuur zoals dit in de prehistorie plaats vond. Roel en Anneke Meier uit Vledderveen gaven aan iedereen die dat wilde uitleg over de wijze waarop mensen in de prehistorie manden vlechten of jachtwapens maakten

. Eedse Nicolai kon het deeg niet genoeg aanslepen voor kinderen die brood wilden bakken. Kinderen genoten volop van de waterpartijen en speelwerktuigen in de grote speeltuin van de Kruidhof en ook op  het grote terras werd volop genoten van de zon, hapjes en drankjes. Een prachtige feestelijke dag aldus het bestuur die voor deze dag een groot team vrijwilligers inzette.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button