HoofdnieuwsRegionaal

Honderden schoenendozen voor actie Schoenmaatje

KOLLUM – Aan de Phaesmaweg 15 bij de firma Daan en Paul Pijnacker was het de afgelopen weken een drukte van belang. De organisatie kon weer gebruik maken van de grote hal en vanaf zaterdag 16 november konden er schoenendozen ingeleverd worden.

Schoenendozen met cadeaus en schoolspullen voor kinderen in landen als Ghana, Irak, Malawi en Oeganda.
Vanuit dit landelijke inleverpunt worden de dozen vervoerd naar Zevenhuizen in Zuid Holland, waar de controle en de verpakking plaats vindt. De dozen worden als teken van solidariteit uitgereikt aan kinderen in arme landen en oorlogsgebieden.

Op vrijdag 22 november was het een drukte van belang. De scholen uit de omgeving van Drachten hadden zo’n 1000 dozen gevuld en de vrijwilligers waren de hele morgen bezig geweest om de dozen te verzamelen. De scholen uit Kollum, de Prins Bernhardschool, De Professor Casimirschool en de Koningin Julianaschool zorgden samen voor een paar honderd dozen.

Ook de scholen uit de omgeving, De Tarissing Oudwoude, Op de Hoogte Burum en ’t Oegh uit Munnekezijl  zorgden samen voor meer dan honderd dozen.
De vrijwilligers, Gjolt van der Veen, de familie Folkert Solle en de familie Geert Dijkstra  kregen een een paar uur meer dan tweeduizend dozen te verwerken.

De vrijwilligers werden aan het eind van de middag verrast met een traktatie van de Pruttelpot. In de koude hal werd dit zeer op prijs gesteld.Aan het eind van de middag werden de vrachtwagens van Th.Faber uit Oosternijkerk en J.H. van der Hoek uit Ee geladen en kunnen de chauffeurs Lolke en Willem Dijkstra de ruim 4000 dozen naar Zevenhuizen in Zuid Holland vervoeren.

Alle scholen en vrijwilligers bedankt voor de inzet.

Foto’s Fokke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button