HoofdnieuwsRegionaalSport

Hoofdtrainer Harkemase Boys genomineerd voor Rinus Michels Award

HARKEMA – Jan Vlap, de hoofdtrainer van Harkemase Boys, is genomineerd voor de Rinus Michels Award. Die prijs wordt ieder jaar uitgereikt in vijf categorieën, waaronder de coach van het jaar in het Nederlands amateurvoetbal. VVON, de vakbond voor voetbaltrainers, was unaniem in de nominatie van Jan Vlap in KNVB-district Noord.

In zijn eerste seizoen als hoofdtrainer van Harkemase Boys draait het team goed. De Harkiten staan tweede in de Hoofdklasse C zaterdag en zitten inmiddels in de achtste finale van de districtsbeker. “Hartstikke mooi natuurlijk”, zo reageerde Vlap op de nominatie. “Maar de nominatie is mede op basis van de prestaties van de afgelopen jaren. Twee jaar geleden werden we met ONS kampioen, versloegen we Excelsior Rotterdam in de KNVB-beker en een ronde later hielden we Ajax op 0-2. Een seizoen geleden werd ik met ASV Dronten opnieuw kampioen. Met Harkemase Boys worden we zaterdag waarschijnlijk periodekampioen, maar een grote prijs hebben we nog niet binnen. Hopelijk komt daar de komende maanden verandering in.”

De winnaar van de Rinus Michels Award wordt op 15 mei in Zwolle bekendgemaakt op het nationale trainerscongres. In 2009 was Henk de Jong als trainer van Harkemase Boys al eens winnaar van de prestigieuze trainersprijs.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button