HoofdnieuwsRegionaal

Huldiging kampioenen op de ledenvergadering van Plaatselijk Belang Kollum

KOLLUM – Plaatselijk Belang hield dinsdagavond haar jaarlijkse ledenvergadering in de Colle te Kollum. Tijdens deze ledenvergadering werden 4 dames door wethouder Boerema namens de gemeente Kollumerland c.a. gehuldigd.
Harmina Holwerda werd in 2013 Nederlands kampioen in de dressuursport paarden in Klasse L 1 in Kootwijk en kampioen bij het tuigen onder het zadel in Workum.

Het trio Yteke Hoogsteen, Wilma de Vries en Eva van Sluijs van de acro vereniging WSBF won in 2013 de nationale titel acrogym tijdens de Nederlandse kampioenschappen acro op  D- en E-niveau te Oss.

Architect Broor Adema boeide de aanwezigen met zijn uiteenzetting, die vergezeld ging van prachtige dia’s, over historisch Kollum.  Er zitten meer dan 30 monumenten in de kern van Kollum, aldus Adema. Binnenkort worden monumentale panden d.m.v. het plaatsen van een bordje aan de gevel, benoemd.

Wethouder Boerema reageerde op een emotionele ontlading over de bomenkap in de buurt van en op het “eilandje” bij “Meckama State”.
Boerema liet weten dat de bomen er slecht aan toe waren. Nu er geld van de provincie is gekomen
is gestart met een opknapbeurt. De investeringen moeten de bereikbaarheid van Kollum als watersportdorp verbeteren en meer toeristen trekken. Het zorgt voor een versterking van de  regiofunctie van Kollum. Het is de bedoeling het boottoerisme zo dicht mogelijk bij het centrum te krijgen.
Maar zo verzekerde Boerema “Er worden weer nieuwe bomen gepland; het “eiland” wordt prachtig voor de  toerist maar niet in de laatste plaats voor de inwoners van Kollum zelf.”

Na een gezellig optreden van conferencier Taeke van der Meer, sluit voorzitter Barkmeijer de vergadering en wenst allen wel thuis.

 

 

Foto’s Fokke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button