HoofdnieuwsRegionaal

Huldiging ZAP-ers in Kollumerland c.a

KOLLUM – Op donderdag 13 december 2012, ’s middags om vijf uur reikt wethouder Jelle Boerema in het gemeentehuis in Kollum de ‘ZwerfAfvalPakkers speld’ uit aan tien inwoners van de gemeente. Ook krijgen ze de bijbehorende oorkonde overhandigd. De gehuldigden zetten zich, op eigen initiatief, op een bijzondere wijze in om de omgeving zwerfafvalvrij te maken.

De Gemeente Kollumerland c.a. en de stichting ‘Nederland Schoon’ bedanken op donderdag 13 december inwoners die zich inzetten voor het schoonhouden van hun eigen leefomgeving. Deze vrijwilligers, de zogenaamde ZwerfAfvalPakkers, krijgen op deze dag het speciale ZAP-speldje uitgereikt. De actie wordt dit jaar landelijk voor de negende maal georganiseerd. Kollumerland c.a. doet voor de derde keer mee.

Op de ‘tweede donderdag van december’ zetten tientallen Nederlandse gemeenten mensen in het zonnetje, die zich het afgelopen jaar op eigen initiatief hebben ingezet om hun omgeving zwerfafvalvrij te maken. Er zijn dit jaar tien inwoners van de gemeente uitgekozen die regelmatig op pad gaan om hun leefomgeving schoon te houden.

De ZAP-actie valt geheel binnen de doelstelling van de stichting ‘Nederland Schoon’. Gemeenten nemen zelf de verantwoordelijkheid om de straten schoon te houden. Niet alleen door op te ruimen, maar vooral door de inwoners te enthousiasmeren om op eigen initiatief hun leefomgeving schoon te houden.

“We zien dat er steeds meer mensen het belangrijk vinden dat de leefomgeving schoon is”, aldus wethouder Boerema. “In 2009 hadden we drie en in 2010 twee personen die we mochten onderscheiden. Nu zijn er al tien personen die de speld ontvangen, helemaal geweldig”. Het doel van ‘Nederland Schoon’ is een zichtbaar en merkbaar schoner Nederland. Daar werken ze aan door concrete activiteiten, gedragsveranderingcampagnes, gericht onderzoek en advies aan en ondersteuning van scholen, bedrijven en gemeenten. Zie voor meer informatie op nederlandschoon.nl.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button