HoofdnieuwsRegionaal

Humanitas brengt krant uit in Noordoost Friesland

KOLLUM – Afgelopen maandag reikte Humanitas de eerste exemplaren van de Humanitaskrant Noordoost-Friesland uit aan de wethouders Kees Wielstra (gemeente Dantumadiel) en Jouke Douwe de Vries (gemeente Noardeast-Fryslân).

Met de krant wil Humanitas haar activiteiten onder de aandacht brengen bij de inwoners van Noordoost-Friesland. De vrijwilligersvereniging helpt mensen om op eigen kracht hun situatie te veranderen. Door het hele land zijn er verschillende afdelingen. In Friesland 8, waaronder Noordoost-Friesland.

Maatschappelijke projecten

Humanitas Noordoost Friesland begeleidt onder ander bij het leren van de taal, het maken van het huiswerk, bij de thuisadministratie of de opvoeding. De vrijwilligers bieden een helpende hand of een luisterend oor. Ook organiseren zij vakanties voor kinderen als dat door omstandigheden er eigenlijk niet in zit. Het project Humaa(N)tjes helpt mensen die vanwege een beperking in een isolement dreigen te raken.

Verspreiding

Wilt u weten hoe zij dit doen? Neem dan een kijkje in de Humanitas-krant of op de website van Humanitas. De krant wordt de komende weken huis-aan-huis verspreid in beide gemeenten en komt binnenkort ook uit in de gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel.

Foto: Nanne Nicolai

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button