HoofdnieuwsRegionaal

Hylke Breteler nieuwe kinderburgemeester van Dongeradeel

DOKKUM – De raadszaal in Dokkum was op woensdag 31 oktober een keer niet het toneel van politici, maar van leerlingen uit groep 7 en 8.  Zij kwamen met familie, vrienden en vriendinnen naar de verkiezing van de vierde kinderburgemeester van Dongeradeel. Na een spannende strijd werd uiteindelijk Hylke Breteler van de Foeke Sjoerdskoalle uit Oosternijkerk gekozen.

Maar liefst 29 kinderen hadden zich opgegeven als kandidaat. Ze moesten zich onder voorzitterschap van raadslid Fedde Breeuwsma (FNP) in maximaal drie minuten presenteren aan een jury bestaande uit de raadsleden Kootje Klinkenberg-Franken (PvdA), Lolke Folkertsma (FNP) en Pieter Braaksma (ABD). Ze mochten op de stoel van de echte burgemeester zitten en, uit het hoofd, een toespraakje houden.

Toch was het net of de kinderen dit werk al jaren deden, want stuk voor stuk presenteerden zij zich helder en duidelijk aan het publiek. De jury had dan ook een zware taak om drie finalisten te kiezen. Toch sprongen de presentaties van Mirthe Nutma, Sil van der Land en Hylke Breteler in de ogen van de jury eruit. Deze drie gingen dan ook door naar de finaleronde, waarbij ze een onverwacht toespraakje moesten houden. De jury had lang beraad nodig om te bepalen wie van deze drie de nieuwe kinderburgemeester zou worden. De verschillen waren minimaal. Uiteindelijk koos de jury na veel wikken en wegen voor Hylke Breteler omdat zijn presentatie net iets meer indruk maakte.

Hylke Breteler wordt op donderdagavond 1 november in de raadsvergadering officieel geïnstalleerd als vierde kinderburgemeester van Dongeradeel. De raad neemt dan ook afscheid van Nynke Themmen, de vorige kinderburgemeester van Dongeradeel. Hylke blijft kinderburgemeester tot het einde van dit schooljaar.

 

 

Foto gemeente Dongeradeel :  Hylke Breteler (links) neemt het stokje over van Nynke Themmen

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button