HoofdnieuwsRegionaal

IJstijdenmuseum blijft dit (zomer)seizoen gesloten

BUITENPOST – In het IJstijdenmuseum in Buitenpost wordt het boeiende verhaal verteld over de twee laatste ijstijden die een grote rol hebben gespeeld bij de vorming van het landschap in Noord-Nederland en die van Noord-Oost Friesland in het bijzonder. Ook laat het IJstijdenmuseum zien hoe onze voorvaderen toen leefden, op welke dieren zij jaagden en hoe zij van zwerfstenen jachtwapens maakten, die ze daarbij gebruikten.

Ondanks alle moeite die de vrijwilligers en het bestuur van het IJstijdenmuseum zich getroost hebben, kan in het gebouw van het museum niet aan de onder meer de door het RIVM gestelde, voorwaarden voor opening van musea, worden voldaan. Het IJstijdenmuseum is te klein om te openen voor het publiek en kan haar gasten en medewerkers geen veilige, anderhalve meter, looproute garanderen.

Het bestuur van het IJstijdenmuseum kan in redelijkheid niet instaan voor de veiligheid van haar gasten en vrijwilligers en heeft om die reden helaas moeten besluiten het museum voorlopig niet te openen voor het publiek. Met onze medewerkers zijn wij in overleg over mogelijke oplossingen en aan passingen, zodat we het IJstijdenmuseum op een veilige en verantwoorde manier kunnen heropenen, onze bezoekers coronaproef kunnen ontvangen en onze vrijwilligers en medewerkers op een veilige manier hun werk in het museum kunnen doen. De gezondheid van onze bezoekers en onze vrijwilligers en medewerkers is voor ons het allerbelangrijkst.

Het verhaal van ons museum wordt in belangrijke mate bepaald door de inzet van onze enthousiaste vrijwilligers. Evenals veel andere organisaties en verenigingen is het voor het IJstijdenmuseum ook steeds moeilijker om gemotiveerde vrijwilligers te vinden. Ben jij geïnteresseerd, heb je belangstelling of wil je meer weten, neem dan contact met ons op via [email protected].

Houd onze website in de gaten voor nieuws over het IJstijdenmuseum.

We hopen dat we u in een nieuw seizoen weer mogen verwelkomen.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button