EvenementenHoofdnieuwsRegionaal

IJstijdenmuseum na verbouwing op paasmaandag open

BUITENPOST – Na een grondige verbouwing zal het totaal vernieuwde IJstijdenmuseum in Buitenpost op paasmaandag 1 april ook open zijn bij het recreatie rondje Achtkarspelen. Het museum werd in de afgelopen winter grondig verbouwd waarbij de inzet van tientallen vrijwilligers er voor heeft gezorgd dat het museum een totale metamorfose heeft ondergaan. In nieuwe exposities worden verbindingen gelegd met de cultuurhistorie van het Nationaal Landschap de Noordelijke Friese Wouden.

In het totaal project werd aan mankracht en materiaal voor ruim 200.000 euro geïnvesteerd. Klaar is de verbouwing nog niet helemaal maar het bestuur van het museum wil de bezoekers alvast iets laten zien van het nieuwe concept van het museum. Op www.ijstijdenmuseum.nl is het bouwproces vanaf oktober 2012  te volgen. Naar verwachting zal het museum eind mei klaar zijn en officieel kunnen worden geopend.

Op het moment is er nog een tekort op de totale begroting van ongeveer 6000 euro en dat bedrag wil het bestuur dit jaar via acties proberen binnen te halen.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button