HoofdnieuwsRegionaal

IJstijdenmuseum ontvangt 1250 euro van de NAM

BUITENPOST – Het IJstijdenmuseum in Buitenpost ontvangt € 1250,– van de NAM voor de inrichting van een educatief centrum over de cultuurhistorie van het Nationaal Landschap de Noordelijke Fryske Wâlden.

Zoals bekend wordt er bij de nieuwbouw en herinrichting van het IJstijdenmuseum interactie met het gebied gevoerd door het samen met AFUK ontwikkelen van een nieuwe IJstijdenwandelroute die via een GPS systeem gevolgd kan worden. Wandelaars ontvangen tijdens de wandeling via hun telefoon de bijzonderheden over de landschappelijke en cultuurhistorische bijzonderheden. De route is ook te volgen met begeleiding van een gids of via een flyer met de routebeschrijving. Daarnaast wordt in het museum stevig gewerkt aan het ontwikkelen van programma’s die via computers beschikbaar komen in het museum.

In het museum kan binnenkort ook op een virtuele wijze het gebied van het nationaal landschap verkend worden en komen de landschappelijke elementen op het gebied van cultuur historie digitaal beschikbaar.

De NAM ondersteunt de ontwikkeling van dit cultuurhistorische educatief centrum in het IJstijdenmuseum met een subsidie.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button