HoofdnieuwsRegionaal

In de wachtrij voor een gratis regenton

DOKKUM – Met een wachtrij van zo’n 20 minuten moesten veel mensen uit de regio geduld hebben voordat ze hun gratis regenton mee kunnen nemen. Ze stonden in de rij bij het provinciaal steunpunt in Dokkum.

De 1500 gratis regentonnen waren onderdeel van een inmiddels uit de hand gelopen actie van de provincie Fryslân. De actie was een gevolg van een aangenomen motie die de FNP, PvdA en PvdD in juni 2021 hadden ingediend. Voor 100.000 euro moest de provincie Fryslân regentonnen beschikbaar stellen aan de inwoners van Friesland. Met de 1500 regentonnen kan de overbelasting van de riolering beperkt worden bij langdurige regenval. De laatste jaren bleef regelmatig water op straat staan omdat de huidige rioleringen niet gebouwd zijn voor zoveel water.

Actie ten onder aan eigen succes
Vooral dankzij de FNP werd de actie een groot succes. Prominente FNP’ers stuurden op het moment van de actie al hun contacten een whatsapp-bericht en de FNP plaatste berichten op Facebook waarna 8500 mensen een gratis regenton hadden aangevraagd.

Omdat er maar 1500 tonnen beschikbaar waren, moesten de meeste mensen worden teleurgesteld. Veel mensen uitten daarna hun ongenoegen over de actie op Facebook. Iedereen had namelijk wel een bevestigingsmail gehad maar dat betekende niet dat er een gratis regenton voor je klaar zou staan..

De eerste honderden mensen die wel geluk hadden, hebben inmiddels de regenton thuis. De gratis regentonnen konden zaterdagochtend opgehaald worden in Dokkum.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button