HoofdnieuwsRegionaal

In memoriam: Kasper, de Voorstraatkat

KOLLUM – Onze en jullie geliefde kater Kasper is vandaag overleden  op plaats waar hij een groot deel van zijn leven heeft doorgebracht, de Voorstraat. Hij is 13 jaar geworden en laat geen nageslacht achter. Wij en vele inwoners van Kollum zullen hem missen.

Kasper was een graag geziene gast op de Voorstraat. Hij gaf en kreeg veel aandacht; een kopje geven hier en een miauwtje geven daar. Dagelijks deed hij zijn ronde en vaak was hij te vinden bij de bloemenwinkel van Sandra, bij Hilboezen of Numan of op de terrasstoelen van Magnifiek en de Koornbeurs.

Kasper heeft een bewogen leven achter de rug. Als 1 jarige kater hebben we hem geadopteerd en is hij in Kollum komen worden. Opgegroeid in een groot gezin ging Kasper als jonge kater van hand tot hand. Hierdoor heeft hij zich als een zeer sociale kater kunnen ontwikkelen. Het eerste jaar bleef Kasper nog dicht bij huis maar al gauw ontdekte hij de geneugten van de Voorstraat. Dit werkte verslavend en kwam hij steeds minder in huis. Eerst ging hij op ‘kamers’ in de schuur; later vond hij elders onderdak maar toch zagen we hem regelmatig in de Voorstraat en dan keuvelden we wat. Een jaar of 5 geleden, het was in februari of maart, hadden we Kasper al een hele tijd niet gezien. Uiteindelijk hoorden we dat hij woonachtig was bij de dierenopvang in Kootstertille. Daar wist men te vertellen dat Kasper bij de winkels in Buitenpost rondliep. Hij is toen overgebracht naar de dierenopvang. Kasper heeft ons, zelfs na lang aandringen,  nooit verteld wat er toen allemaal is gebeurd. De laatste jaren van zijn leven kwam Kasper weer regelmatig in huis, vooral in het weekend. Als we dan vroegen waar ie geweest was of wat hij beleefd had, zweeg Kasper.

Een kanjer van een kater is helaas niet meer. Gelukkig leven de herinneringen aan Kasper voort. Vele Kollumers kunnen terugzien op een fijne tijd met Kasper. Kasper wordt in besloten kring gecremeerd. Een gedenkteken is voor Kasper niet nodig. Indachtig zijn sociale aard stelt hij een geldelijke bijdragen ten behoeve van de opvang van (huis)dieren erg op prijs. Hij laat u de keus.

Wij willen u langs deze weg allemaal bedanken voor de aandacht die u Kasper heeft gegeven. Kasper heeft er van genoten.

Familie Reitsma

Dit kan u ook interesseren

7 reacties

 1. Och wat erg,, we hebben hem vanmiddag nog gezien!! Heel veel sterkte voor jullie!! En lieve kasper rustig zacht!!

 2. Lieve Kasper, Wat een verschrikkelijk nieuws, Wat zullen wij jou missen, en net als ons heel veel mensen.
  Altijd vriendelijk en een aai over je koppie hoorde erbij.
  Heel veel sterkte met dit verlies fam Reitsma.
  En kasper we hopen dat het waar je nu bent ook mooi is.
  We zullen je missen in het dorp.

 3. 2 keer per dag kwam Kas bij mij een happie halen..het zakje van gisteren lag nog in mijn gang..5 minuten voor het ongeluk zat hij nog bij mij.
  vanmorgen alleen maar huilen en ik zie hem steeds op mijn tafel springen.
  en dan haalde ik hem weer bij de vissers weg want die gaven hem vis die ik dan van hem kreeg, want hij at het niet op. heb toen de vissers maar gewaarschuwd.
  ik ga je missen ouwe Reus.
  je was zo vaak hier en dan liep je eens de gang in om te kijken naar al mijn katten.
  hij is er niet meer en ik zal veel aan hem denken.
  R.I.P lieve lieve Kasper…je was een Kanjer.

 4. Familie Reitsma, en al de mensen die zo ontzettend van Casper hebben genoten
  en gehouden heel veel sterkte. Het was een lieverd.

 5. Toevallig fietste ik net voorbij toen ik hem zag liggen gister. Zoooo sneu!!!
  Je zag hem altijd wel ergens rondlopen. Vond ik altijd gezellig.
  Sterkte gewenst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button